ХАОС НА ДЕЧЈОЈ КЛИНИЦИ У ТИРШОВОЈ: Болесној беби за доручак хлеб и јогурт? | Жиг Инфо

ХАОС НА ДЕЧЈОЈ КЛИНИЦИ У ТИРШОВОЈ: Болесној беби за доручак хлеб и јогурт?

Дете од 16 месеци које се лечи од упале плућа у болници добило непримерен оброк, тврди родитељ, који је слику поставио на Твитер.

Дете од 16 месеци које се због болести лечи на Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој за доручак је добило само јогурт и два парчета хлеба!

Ово тврди један од родитеља чије се дете лечи од упале плућа, а који је фотографију са оваквим оброком јуче поставио на Твитер.

Заменик на свадби

У намери да проверимо истинитост информације, али и да добијемо одговор на питање да ли је ово примерен доручак за децу, позвали смо директора клинике у Тиршовој Зорана Радојичића, који је рекао да ће одговор моћи да нам достави у понедељак кад погледа фотографију. Ништа речитији није био ни његов заменик Синиша Дучић.
– Одакле вам таква информација? Ја сам на свадби у Босни, нисам сада у Београду и не могу да разговарам. Позовите ме у понедељак, па ћемо о томе разговарати – казао је Дучић.

Међутим, нутрициониста Ана Видлановић оцењује за Курир да ово није пригодан мени за дете тог узраста, које се, притом, лечи од упале плућа.

Исхрана дискутабилна

– Овом детету не би требало давати ништа млечно јер такви производи потпомажу лучење секрета, који имају деца да плућним проблемима. Остали део менија требало би да зависи од више других фактора, као што је, на пример, температура детета. У том случају, за доручак би морало да буде нешто врло лагано. Доручак би требало да буде чајни и лако сварљив. А дати само хлеб, без икаквог намаза, није примерено. Иначе, исхрана у Тиршовој је уопште дискутабилна, али изгледа да буџет све диктира – каже она.

(Б. К.)

Директор необавештен… Др Зоран Радојичић

Поражавајуће
ТРУДНИЦЕ ДОБИЛЕ КАШИЧИЦУ ПАВЛАКЕ

Подсетимо, прошле године је откривено да и породиље широм Србије добијају доручак који није примерен њиховим потребама. Тако је једна трудница такође фотографисала доручак који се сервира у једном београдском породилишту и то окачила на Твитер. На фотографији је било само пола парчета саламе и кашичица павлаке, и све то без хлеба!

 

(kurir)

Коментари

Коментари


Препоручујемо