ХАОС У БЕГАЉИЦИ Школа без крова ђаци раштркани! | Жиг Инфо

ХАОС У БЕГАЉИЦИ Школа без крова ђаци раштркани!

ОШ „Иво Лола Рибар“ из Бегаљице, која је оштећена у априлском пожару, још није поправљена, па ученици нову школску годину започињу у осмолетки „Илија Гарашанин“ у насељу Гроцка. Надлежни су најавили да ће деца на новој адреси похађати наставу док им се не санира школа, а то ће бити „у скоријем периоду“.

Представници општине Гроцка саопштили су да је у току припрема конкурса за проналажење извођача радова који ће санирати кров на ОШ „Иво Лола Рибар“. До тада, око 250 ђака мораће да путују у школу „Илија Гарашанин“ која се налази у суседном месту. Из општине су додали да су зато основцима обезбедили превоз из Бегаљице до Гроцке.

Осим овог привременог решења, надлежни су саопштили и да су пронашли још два простора у близини бегаљичке школе за ученике. Један ће бити намењен за продужени боравак деце и библиотеку, а други за предшколску групу коју ће похађати 20 малишана. Међутим, те просторије морају да се адаптирају, а деца би требало, како су најавили из Општине, да крену у предшколско до 10. септембра.

Пожар, који је спалио део школе „Иво Лола Рибар“ и из ње „иселио“ ђаке догодио се током вечери 23. априла. Срећом, у том периоду унутар зграде није било никога, а ватрена стихија је „прогутала“ 500 квадрата крова и оштетила неколико просторија на спрату.

У СТАРИМ КЛУПАМА ЗА МЕСЕЦ ДАНА

И ОШ „Мића Стојковић“ у Дражњу скоро потпуно је изгорела у пожару пре више од две године. Ђаци су тада премештени у матичну школу у Умчаре. Радови на обнови оштећене зграде још трају, а ђаци ће се тек за месец дана поново наћи у њеним реновираним просторијама, када буде стигао школски инвентар.

 

Ј.Н, Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Мироју Јовановићу због приговора против Белог хакован фејсбук профил, шаљу му сендвиче, зову телефоном…

Председнички кандидат Народног слободарског покрета Мирослав Паровић позвао је данас остале председничке кандидате да осуде претње смрћу функционеру НСП Мироју Јовановићу које је добио због, ...