ХАОС У ЛАСТИ НА ШУМИЦАМА Поласци све ређи, аутобуси кршеви! | Жиг Инфо

ХАОС У ЛАСТИ НА ШУМИЦАМА Поласци све ређи, аутобуси кршеви!

Житељи ГО Гроцка који користе услуге аутопревозника „Ласте“ све више имају проблема како би се превезли до жељене или дестинације на коју морају отићи.

Наиме, све чешћи су кварови на аутобусима СП „Лааста“ на Шумицама који превозе на релацији „Београд па ка Врчину, Дражњу, Пударцима, Умчарима, Камендолу, Брестовику и обратно. Најгори проблем је што се ред вожње не испоштује у такозваном шпицу, те следећи поласци буду оптерећени с путницима. Путници су са правом љути на свог превозника, али њихове муке нико не решава.

Ни дежурни диспичари на Шумицама вам не могу рећи када ће се одржати и да ли ће се одржати планирани полазак, а разлог је једноставан- возни парк је никакав!

-Код нас је потпуни хаос и неће бити боље све док не дођу нови аутобуси. Ми на Шумицама имамо свега 4. аутобуса и то си у њих сигуран 70 посто да када оде на линију неће се нешто десити. Једноставно одржавање аутобуса је сведено на минумум, малтене га нема и све се импровизује, каже један од диспичера за Жиг Инфо.

Подестимо се СП „Ласта“ би требало да се приватизује. Како су писали београдски медији, за куповину овог предузећа има заинтересованих из Шпаније, Шведске, о куповини размишљају и Арапи и Енглези. Појављују се, долазе, разговарају.

Ласта“ је 2015. годину окончала у „плусу“ од скоро 490 милиона динара. Годину раније пословала је са „минусом“ од 671 милион динара, показују финансијски извештаји. С друге стране, дугорочни кредити у 2015. су износили 622 милиона динара, а годину пре око милијарду динара.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо