ХАОС У ПРОСВЕТИ Школе не раде, Вербић прети, деца испаштају | Жиг Инфо

ХАОС У ПРОСВЕТИ Школе не раде, Вербић прети, деца испаштају

Све чачанске школе, изузев једне, и данас и сутра ће потпуно обуставити наставу, док ће осталих 600 школа у штрајку наставити да држи скраћене часове.

Празне учионице у Прехрамбено-угоститељској школи у Чачку

– Настављамо са потпуним штрајком као видом грађанске непослушности због неисплаћених зарада – каже за „Блиц” Радован Кувекаловић, председник Синдиката образовања Чачка.

Настава је јуче потпуно обустављена у око 300 школа у Србији, али ће се од данас поново одржавати са часовима скраћеним на пола сата. У Зрењанину и Нишу јуче су одржани и протести.

Чак и они наставници који не обустављају наставу од данас неће држати допунску наставу, припреме за матуру и такмичења и неће присуствовати седницама већа. Последице штрајка трпи 400.000 ђака који су до данас изгубили око 130 часова.
Министар Срђан Вербић јуче је поручио просветарима да се „добро распитају о својим правима јер закони предвиђају оштре казне за потпуну обуставу наставе”.

Е. Б.    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

СИЛОВАО ЈЕ И УБИО КОМШИНИЦУ МАРИЈУ (8): Онда га је стигла стравична казна на ДАН СВЕТОГ ИЛИЈЕ! Девојчица би данас имала 16 година

– На основу закона који је донет после убиства моје ћерке, познатом као „Маријин закон“ прошле године колико ми је познато, правоснажно је осуђено и ...