ХАОС У ВАЉЕВСКОЈ ШКОЛИ Деца се на одмору туку ланцима | Жиг Инфо

ХАОС У ВАЉЕВСКОЈ ШКОЛИ Деца се на одмору туку ланцима

Сви актери вршњачког насиља у ОШ „Милован Глишић” у Ваљеву су жртве, заједно са Ф. Т. (10).

Према извештајима школе, реч је о ударању, гуркању и вређању, а не само о нападу на десетогодишњег дечака, чија мајка Снежана Тошић тврди да је он годину и по дана жртва злостваљања својих вршњака, сазнаје „Ало!”.

Она је у исповести медијима, као и на свом профилу на Фејсбуку, навела да је Ф. Т. од октобра 2015. године непрестано жртва тортуре својих школских другова, тако да готово свакодневно долази кући уплакан и у модрицама, а у среду увече га је један вршњак ударио и леденицом мало испод ока. Снежана је ОШ „Милован Глишић” оптужила да ниједном није реаговала на њене пријаве да дечак треба да буде заштићен.

– Повређивање детета леденицом догодило се ван школе, на повратку ђака кући, а полиција је утврдила да је Ф. Т. пре него што га је вршњак погодио леденицом у главу тог дечака ударио ланцем, највероватније повоцем за пса, преко леђа. То су потврдили и њихови школски другови који су били сведоци сукоба двојице дечака – прича извор „Ало!” упућен у истрагу Снежаниних пријава за вршњачко насиље.

Извештаји које је после пријава о насиљу сачинила стручна служба школе показују да се не ради само о случајевима где жртва не провоцира сукоб или не одговара на напад.

– По тим извештајима, до дечјих сукоба је долазило пошто је Ф. Т. једног вршњака који има проблеме у моторици назвао „инвалидом”, другом на часу веронауке послао увредљиву поруку пред разредом, а дечака који га је ударио леденицом дан пре тога ударио ногом. Школа због тога тврди да није било класичног вршњачког насиља над Ф. Т., већ међусобног ударања, вређања и гуркања – објашњава наш извор, додајући да је састанак родитеља свих дечака укључених у сукоб, директорке, психолога и педагога био заказан за наредну седмицу, али се пре тога догодио случај ударања леденицом.

Родитељи дечака који је тако повредио Ф. Т. већ су дали изјаву полицији, па је извештај прослеђен тужилаштву atorvastatin 20 mg. Центар за социјални рад, међутим, још није добио пријаву.

– Процедура је таква да када стигне пријава, ми почињемо серију социјалних разговора са децом, али и са родитељима. У зависности од случаја, наше извештаје достављамо даље институцијама. За сада нема пријаве код нас – каже Катарина Влајковић, директор Центра за социјални рад Колубара.

Предраг Вујанац    Ало

Коментари

Коментари


Препоручујемо