HASTA LA VISTA НАВОДЊАВАЊЕ Изиграни пољопривредници с југа Гроцке (ФОТО) | Жиг Инфо

HASTA LA VISTA НАВОДЊАВАЊЕ Изиграни пољопривредници с југа Гроцке (ФОТО)

Систем за наводњавање у Гроцкој (Пударцима) готово је извесно да служи највише за промоцију политичара. Од почетка градње овог система, на овом пројекту многи политичари су се промовисали. Од градских власти, па све до општинских. Како је ко долазио на власт, окривљивао је претходнике да ништа није урађено и да је тај објекат коришћен само у политичке сврхе, а када се власт промени наставили су истим путем.

Пред изборе ове године, тачније у априлу 2016. године, како су навели тада из Инфо службе ГО Гроцка, једне недеље недеље ће се организовати обука и проба пуштања система кап по кап и пуњење бунара како би се отклонили евентуални технички недостаци обзиром да ће систем кап по кап профункционисати у наредних месец дана (мај 2016).

Састанак због наводњавања, април 2016.

Састанак због наводњавања, април 2016.

Ово је изјављено непосредно пред изборе, а од реализације изреченог ни трага а ни гласа. Подсетимо се, још тада је Жиг Инфо писао да од реализације најављеног неће бити ништа, јер према нашим сазнањима, извођачу радова који је у току прошле године обављао радове на „секундарној“ инсталацији овог система за наводњавање у Пударцима, није исплаћен новац за урађени посао. Радови су престали због неисплаћеног дела посла, а ГО Гроцка није постигла договор да се радови наставе. Извођач радова није хтео да пристане на уверавање да ће им новац бити исплаћен. Такође, „секундарни“ водовод није урађен до самог базена, већ је ова фаза урађена по технички чудном систему.

Нажалост, пољопривредници који су жељни ишчекивали да буду прикачени на систем наводњавања поново су изиграни. Почетак друге фазе, који је почео у мају прошле године, а чији је завршетак треба бити након 8. месеци се није десио.

Друга фаза није завршена, а пре два дана је извођач радова остатак цеви које су требале бити употребљење за другу фазу, а биле распоређење по читавој траси, пренео до базена у Пударцима.

Ни ноћ није спречавала извођача да заврши овај посао премештаја цеви, које ће сачекати неког другог, односно неку другу најаву када ће бити саопштено да се поново креће у неку од фаза изградње система за наводњавање.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо