ХИТ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ Колегинице се посвађале око лото добитка од ТРИ МИЛИОНА ДИНАРА | Жиг Инфо

ХИТ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ Колегинице се посвађале око лото добитка од ТРИ МИЛИОНА ДИНАРА

Марија Калојевић и Јована Ђорђевић из Горњег Милановцу тужиле су своју суграђанки и колегиницу Весну Павловић да им није исплатила договорену суму након што су све три добиле на инстант лутрији ’’Коло среће’’ Државне лутрије Србије.

Марија Калојевић и Јована Ђорђевић

Дугогодишње колегинице из једне спортске кладионице Марија, Јована и Весна имале су усмени договор да деле потенцијални добитак од сваке срећке коју заједнички купе, а најчешће су играле популарну ’’гребу’’ и лото.

Срећу су решиле да окушају и 3. марта када су Јована и Весна купиле срећку на киоску у близини радног места. Купиле су три ’’гребе’’ од по 100 динара, а према речима двеју тужиља, Марија Калојевић, која је остала на послу, дала је 210, док је Јована Ђорђевић учествовала са 90 динара.

– Весна није дала новац, али се подразумевало да ће добити део новца уколико извучемо добитну срећку – каже за ’’Блиц’’ Марија Калојевић.

Две колегинице су донеле срећке на посао, свака од њих три узела је по једну и почеле су да гребу. Испоставило се да је на инстант срећки коју је извукла Весна Павловић био добитак од 3 милиона динара.

– Вриштале смо од среће, грлиле се, љубиле. Нисмо могле да верујемо да нас је срећа на тај начин погледала – описује ситуацију Јована Ђорђевић.

Srećna dobitnica

Срећна добитница

Она наглашава да све до понедељка, када је добитница требало да оде у Београд да подигне новац, све било у реду. Укупно је требало да добију 2,4 милиона динара, пошто 600.000 одлази на порез на игре на срећу.

– Међутим, када се Весна вратила из Београда почела је да смишља изговоре и да нам нуди знатно мање суме од оне која нам припада. Рекла да је притискају родитељи и да због тога не може да нам исплати по 800.000, већ нам је понудила по 100.000 динара. Говорили јој да нас две не можемо да докажемо, да нема разлога да нам било шта да. Наравно да нисам желела да прихватим такву понуду, јер не желим да јој опростим толики новац. Таква премија се добија једном у животу и мислим да је људски да све то поделимо. Ја бих, рецимо, без размишљања поделила са њима – наводи Марија.

Она и Јована ангажовале су чачанског адвоката Ивана Ћаловића који је против Павловићеве поднео тужбу Основном суду у Горњем Милановцу ради исплате накнаде његовим клијеткињама. Он се у овом случају позива на неколико чланова Закона о облигационим односима, тврдећи да ће саслушање сведока, смс комуникација, као и снимци сигурносних камера у фирми недвосмислено доказати да су три колегинице имале усмени договор да ће сваки евентуални добитак поделити на три једнака дела.

С друге стране, добитница премије Весна Павловић тврди у изјави за ’’Блиц’’ да није имала никакав договор са својим колегиницама.

Рекла сам им да ћу их частити, а оне су по сваку цену хтеле по трећину од добитка. Ја то нисам хтела да им дам пошто нисмо имале никакав договор пре гребања. То су чисте измишљотине њих две и то нема везе с везом. Са Маријом сам ретко када гребала, са Јованмо сам чешће, али апсолутно никакав договор нисмо имале. То што су ме тужиле њихов је пробле, ја знам шта је истина – истиче Павловићева, која је је након озбиљног новчаног добитка престала да ради у кладионици.

Владимир Никитовић     Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Снимак сведока који је детаљно описао напад на новинара Цветковића: „Видео сам када га је ударио штаком у главу“

Новинар Стефан Цветковић је фотографију из локалне амбуланте на којој се виде ране на глави и крвави трагови одмах објавио на друштвеним мрежама Коментари Коментари