ХЛАДНИ ТАЛАС СТИЖЕ У СРБИЈУ Метеролози најављују грмљавину, олују и град, а ево шта кажу на питање КАДА НАМ СЕ ВРАЋА ЛЕТО | Жиг Инфо

ХЛАДНИ ТАЛАС СТИЖЕ У СРБИЈУ Метеролози најављују грмљавину, олују и град, а ево шта кажу на питање КАДА НАМ СЕ ВРАЋА ЛЕТО

Високе температуре, до 34 степена, али и краткотрајне локалне падавине очекују нас данас широм земље, док су током вечери и ноћи прогнозирани јачи пљускови, грмљавина и освежење, најављује Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Vreme u Srbiji danas

– Пред нама је сунчан и тропски дан, са температурама до 34 степена. Јутрос је мали облак прошао над Београдом па је било локалних пљускова, али освежење у целу земљу стиже вечерас. Увече се очекује повећање облачности, па ће сутра и у четвртак бити пљускова са грмљавином, а препоручује се и опрез због могућих грмљавинских олуја са градом – објашњава метеоролог Ђорђе Ђурић.

Beograd

По његовим речима, температуре ће бити у мањем паду, али ће и даље бити топло. Током наредна два дана, на југу земље ће бити до 24 степена, на северу и истоку до 30, а у Београду 29 степени.

Novi Sad

До краја недеље максималне недеље кретаће се између 26 и 32 степена, каже метеоролог.

У петак и за викенд биће сунчано само на северу земље, док ће у осталим крајевима бити облачно и са локалним пљусковима.

Niš

Ђурић напомиње да ће се након ових неколико променљивих дана наставити топло и сунчано време, али још једном упозорова на могуће грмљавинске олује са градом.

– Већ наредне недеље време ће бити углавном ведро, без врелих температура; биће право летње време са око 30 степени, а максималних 35 – каже Ђурић.

М.М.   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо