„ХТЕО САМ САМО ДА ЈЕ ЗАПЛАШИМ“ Скандалозна одбрана оца који је избо близанце старе 40 дана | Жиг Инфо

„ХТЕО САМ САМО ДА ЈЕ ЗАПЛАШИМ“ Скандалозна одбрана оца који је избо близанце старе 40 дана

Дејан Крстичић (35) ухапшен је након што је синоћ ножем насрнуо на своје две бебе, близанце старе 40 дана у месту Штрпце на Косову. Једна беба је преминула, док је друга пребачена у Клинички центар у Нишу.

Дејан Крстичић (35), професор физичког васпитања у средњој школи у Штрпцу осумњичен је да је синоћ избо два дечака, речено је у косовској полицији. Полиција је одмах изашла на лице места и ухапсила Крстичића коме је одређен притвор од 48 сати, потврдио је портпарол полиције за регион Штрпца, Агим Гаши.

Како сазнајемо, до трагедије је дошло након свађе између Крстичића и његове супруге, а у кобном тренутку била је присутна и мајка близанаца.

Дејан је одмах после пријаве злочина ухапшен у својој кући. Није се опирао хапшењу, седео је за столом када је полиција ушла у кућу и само је понављао да је „хтео да заплаши супругу, ништа друго“.

– Синоћ је ухапшен, извршен је увиђај на лицу места, узета је изјава од њега и данас је спроведен код тужиоца на даљи ток поступка против њега. Ради се о томе да се први пут десило породично насиље у тој кући, никад до сад није био пријављен неки сличан инцидент или нека ситуација где би он могао да се понаша на неки другачији начин. Сасвим нормалан човек, не знам шта се десило”, рекао је та РТК2 Драган Ивановић командир полицијске станице у Штрпцу.

Управник хирургије у болници у Грачаници Драган Перић навео да је једна беба довезена мртва, а друга је у тешком стању одмах превезена у Ниш и налази се на одјељењу интензивне његе.

Klinički centar Niš

Клинички центар Ниш

Драгољуб Живановић, помоћник директора Клинике за дечију хирургију и ортопедију у Нишу каже да је беба по доласку у оперисана, да је њено стање стабилно, и да тренутно није у животној опасности.

Он је потврдио да је реч о дечаку старом 40 дана који је приимљен са повредама трбуха, врата и листа. Са дечаком се у Нишу налази и мајка.

– Дете је имало једну убодну рану на трбуху, на врату и посекотину на лицу. Урађена је дијагностика и ране су хируршки збринуте. Беба је стабилно, тренутно није животно угрожена – рекао је Живановић.

Иако је дете имало убодну рану на трбуху, на срећу није било повреда унутрашњих органа.

Према речима др Живановића дете се налази на одељењу интензивне неге и његово стање се непрекидно прати.

Друга беба, дечак који је подлегао повредама убоден је у пределу врата највероватније оштрим предметом. Он је преминуо на путу од Штрпца до Грачанице.

Dr Dragan Perić

Др Драган Перић

– Ради се о близанцима узраста негде око 40 дана, једно дете је донесено без знакова живота, и оно је имало једну убодну рану у пределу предње стране грудног коша. Покушана је реанимација, међутим није дала никакве резултате. Пошто се рана налази у пределу срца, највероватније је повређен неки од великих крвних судова – рекао је др Драган Перић за РТК2.

Он је потврдио да је друга беба прободена у стомак.

Према његовим речима, здравствено стање повређене бебе је стабилизовано и она је ван животне опасности.

Ова породична трагедија догодила се синоћ око 19.00 часова у породичној кући у Штрпцу.

Б. Јаначковић , Т. М. Субота , РТК2/Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо