ХУЛИГАНИ ЈАЧИ ОД ДРЖАВЕ У Болечу нападнут припадник полицијске бригаде | Жиг Инфо

ХУЛИГАНИ ЈАЧИ ОД ДРЖАВЕ У Болечу нападнут припадник полицијске бригаде

У поподневним часовима 05.04. 2017. године у Болечу је нападнут припадник Полицијске бригаде К.В. док се враћао са свог плаца. На њега су првобитно вербално, а затим и физички насрнули хулигани. Независни полицијски синдикат Србије (НПСС) најоштрије осуђује овај напад уз позив надлежнима да се активније укључе у решавање овог проблема.

Полицијски службеник у тренутку напада није био на дужности. Он се својим возилом кретао у правцу Београда, када су му пут пресекла два аутомобила. Уз претње пиштољем, младићи су напали К.В. Полицијски службеник се легитимисао, али је то изазвало само додатан бес код нападача који му је уз поновљене претње убиством цев пиштоља ставио у уста. Један од нападача је К.В. гурнуо и оборио на земљу, а затим су сви почели да га шутирају и ударају. Након батинања стартовали су аутомобил и полицајца који је лежао на земљи покушали да прегазе. Када су чули полицијске сирене хулигани су побегли са лица места.

За сада је приведено једно лице, полиција за осталима трага. Оно што је познато је да су највероватније у питању припадници навијачке групе „Алкатраз“ који су се враћали са утакмице Партизан-Вождовац.

M.M. (1990) Facebook arhiva

Возач једног од аутомобила М.М.(1990.)је од раније познат као обесан и бахат младић активно укључен у поменуту навијачку групу. Како упућени тврде отац га је од малих ногу учио да рукује оружјем, а очигледно је да је ту љубав задржао до данашњих дана и користи је за обрачуне са полицијом и грађанима.

„Догађа се право оно на шта НПСС упозорава већ дуже време. Хулигани су заштићени пред законом, не презају да нападну полицијске службенике који представљају државу. Са оваквим повлашћеним третманом још ће мање презати од тога да нападну грађане, што је доказ и овај напад јер колега није био на дужности. Бахати младићи који своју репутацију стичу на овакав начин унапред знају да у тужилаштву имају заштиту.

Тражимо да држава стане иза својих грађана и да се прекине са селективним спровођењем правде у корист криминалаца и „татиних синова“, а да надлежни министар испуни обећање дато још 2013. године да ће изменом Кривичног закона заштитити полицијске службенике.“ рекао је Милош Јеленковић, председник НПСС-а.

 

(Press NPSS)

Коментари

Коментари


Препоручујемо