ИМАЈУ СЕКС МАЊЕ НЕГО БИЛО КОЈА ГЕНЕРАЦИЈА Млади данас мање имају секс, пију,пуше… | Жиг Инфо

ИМАЈУ СЕКС МАЊЕ НЕГО БИЛО КОЈА ГЕНЕРАЦИЈА Млади данас мање имају секс, пију,пуше…

Млади нараштаји у Србији (20-25 година) мање се сексају него било која генерација у последњих 90 година!

Упркос претпоставкама експерата да су „миленијумци“ више промискуитетни него претходне генерације јер користе модерне апликације за мување доступне на интернету, најновија студија научника са Универзитета Флорида Атлантик је показала управо супротно! Данашњи млади имају секс мање него било која генерација још од 1920! Студија је потпуно разбила уобичајене предрасуде, које се односе на то да млади данас теже само површним, разузданим, промискуитетним односима, да су склони честом мењању сексуалних партнера и везама за једно вече.

Др Александар Милошевић, сексолог, има своје образложење зашто нове генерације мучи недостатак секса.
– Девојке су кренуле агресивније ка мушкарцима, а њих то углавном одбија, оне би требало да смање своју сексуалну агресивност и крену у потрагу за мушкарцем који ће их волети. Жене морају да схвате своје мушкарце и не би требало да траже превише, јер су ионако моћније на много начина.

На другој страни, од мушкараца се данас очекује много тога, да возе скупе аутомобиле, да добро зарађују, да имају престижан статус у друштву, па су се мало повукли јер је код њих присутан страх од неуспеха јер не знају шта све једна жена може да очекује, па се држе резервисано. Обе стране треба пре свега да се опусте, да би се пробила социјална баријера и да би се вратио баланс у мушко-женске односе – каже Милошевић.

Неки научници су склони да упиру прстом на „Фејсбук ефекат“, јер сматрају да популарна друштвена мрежа утиче да млади који су раније проводили више времена дружећи се на улицама, у кафићима, уживо са својим пријатељима, сада слободно време проводе у својим собама, где време посвећују ћаскању са пријатељима и потенцијалним сексуалним партнерима путем апликација које је донело модерно доба. То искључује људски контакт, што природно води и ка мање секса.

Мање пуше, пију…

Такође, студија је показала да су данашњи млади у односу на претходне генерације све мање склони пушењу, конзумирању алкохола или дрога, будући да им је опредељење да радије проводе време на друштвеним мрежама него у реалности.

 

Ј. Митровић, Ало

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ОВО СУ КАНДИДАТИ СОЦИЈАЛИСТА У ГРОЦКОЈ Листа кандидата ИВИЦА ДАЧИЋ-“Социјалистичка партија Србије(СПС),Јединствена Србија(ЈС)-Драган Марковић ПАЛМА”

Изборна листу ИВИЦА ДАЧИЋ-“Социјалистичка партија Србије(СПС),Јединствена Србија(ЈС)-Драган Марковић ПАЛМА” усвојена је од стране Изборне комисије у Гроцкој. Коментари Коментари