ИМАМ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ, ДОБИЈАМ САМО ПОМОЋ ОД 2.000 ДИНАРА: Позвали смо оца чији је вапај дирнуо Србију! | Жиг Инфо

ИМАМ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ, ДОБИЈАМ САМО ПОМОЋ ОД 2.000 ДИНАРА: Позвали смо оца чији је вапај дирнуо Србију!

У огласу се позивају сви грађани добре воље да помогну, тако што ће донирати гардеробу за децу која им није потребна

Велики број људи у Србији живи тешко, међутим ретки се усуде да отворено траже помоћ, бар када је у питању сиромаштво. Због тога је необичан оглас који је данас освануо расплакао Србију. Хумани људи одлучили су да покажу солидарност и за почетак помогну дељењем ове вести на друштвеним мрежама.

У огласу се наиме, позивају сви грађани добре воље да помогну, тако што ће донирати гардеробу за децу која им није потребна. На крају огласа стоји контак телефон, као и име и презиме човека који се на овај начин, обратио за помоћ.

 

Он наводи да има четворо деце и да су му неопходне дечије ствари.

Одгајање деце представља тежак задатак, а гардероба, школовање, играчке и остале ствари које су најмлађима неопходне, у данашње време веома су скупе. Због тога родитељи често нису у могућности да пруже малишанима све што им је потребно, а неретки су случајеви оних који немају ни најосновније услове за живот.

Иако постоје разне организације које се баве овим проблемом, због све већег броја оваквих случајева, помоћи нема довољно за све. Због тога смо одлучили да позовемо човека који се обратио за помоћ и сазнамо његове разлоге за постављање огласа и начин на који му можемо помоћи:

„Имам четворо деце, најстаријег сина (14), ћерку (9), сина (7) и најмлађег сина (3). Неопходна ми је гардероба за њих, па бих замолио све људе који имају ствари за децу да ми помогну.“- рекао је Јосип када смо га позвали.

Он је још додао: „Од социјалне помоћи, 2.000 динара које добијем за свако дете, једва могу да набавим храну и платим дажбине. Морам и да их школујем, а са овом сумом немогуће је све постићи, поготово због тога што су нам ово једина примања, јер нико у породици није запослен.“

Због тога апелујемо на све родитеље, који су свесни колико је тешко одгајати децу у данашње време, а и све друге људе добре воље, да помогну овом човеку. На тај начин сигурно ћете усрећити четири малишана и омогућити им оно најосновније, а то је да пристојно обучени иду у школу.

Б. Контић   Еспресо

Коментари

Коментари