„ИМАО САМ ДИОПТРИЈУ 7 И НИСАМ МОГАО ДА СЛУЖИМ ВОЈСКУ“ Вулин открио своје највеће животно разочарање | Жиг Инфо

„ИМАО САМ ДИОПТРИЈУ 7 И НИСАМ МОГАО ДА СЛУЖИМ ВОЈСКУ“ Вулин открио своје највеће животно разочарање

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је својевремено ослобођен служења војног рока из здравствених разлога, односно због слабог вида.

Приликом посете ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“, где је у току завршна фаза основне обуке јунске генерације војника на добровољном служењу војног рока, Вулин је рекао да је управо једно од највећих разочарања као млад човек доживео у њиховим годинама, када се суочио с чињеницом да га је комисија, због здравствених разлога, прогласила неспособним за служење војног рока.

– За младог човека је тешко кад схвати да нешто не може, а у годинама је кад мисли да може све. Имао сам диоптрију више од 7, на једном оку два цилиндра, а на другом један – рекао је Вулин и додао да му је вид данас знатно слабији.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Вулин је, након јутарње смотре и подизања заставе Србије, поздравио све припаднике, а посебно се задржао у разговору с војницима на добровољном служењу, интересујући се за услове живота и рада у Другом центру за обуку.

„Хтео сам да служим држави у униформи“

– Стало ми је шта ви мислите о мени, о Војсци и држави, јер ја нисам служио Војску и бескрајно вам завидим на томе што ви служите. Ништа у животу нисам више желео него да служим држави као ви, у униформи с оружјем и жао ми је што нисам, али то не значи да своју државу не волим – рекао је Вулин и поновио да никада не би избегао ниједну обавезу коју отаџбина тражи од њега.

Он је рекао војницима да му је веома стало до њих, а да за родитеља нема већег поверења него неком поверити дете.

– Нема веће обавезе за ваше старешине и за мене од те да ви будете добро, како бисмо могли у очи да погледамо ваше родитеље, и да би они могли да буду поносни на вас, као што је и Србија. Ваша униформа није само одећа, она је став, она говори, и заправо је оно што ви треба да урадите, да нас чувате, као што ми сад чувамо вас – рекао је Вулин.

Бета/Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо