МИР МИР МИР НИКО НИЈЕ КРИВ Социјалисти и Напредњаци заједно у обележавању Дана ослобођења! (ФОТО) | Жиг Инфо

МИР МИР МИР НИКО НИЈЕ КРИВ Социјалисти и Напредњаци заједно у обележавању Дана ослобођења! (ФОТО)

Поводом 17. октобра, Дана ослобођења Гроцке и Ритопека у Другом светском рату, јуче су на платоу испред Скупштине градске општине Гроцка и на спомен костурници у Ритопеку положени венци и одана почаст борцима.

Председник СПС Гроцка, Ђорђе Станојевић

Председник СНС-а и ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић и председник СГО Гроцка , Стефан Дилберовић

Испред ГО Гроцка

Испред ГО Гроцка

Венац су на  платоу испред Скупштине градске општине Гроцка у име  општинског руководства положиле посланица Народне скупштине Републике Србије Оливера Огњановић и  заменица  председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић. У Ритопеку венце су положили и чланови СПС-а Гроцка.

Такође су венце положиле делегације: Субнор Гроцка, Субнор Сурчин, Субнор Сопот, Субнор Барајево, Удружење Завичај и Удружење пензионера Гроцка.

Иначе, ово је први пут од како је на власти СНС у Гроцкој (2012) да венце полажу у исто време представници локалне самоуправе и других удружења. Наиме, претходних година, од 2012-2015 године, коалиција окупљења око напредњака и која је чинила владајућу коалицију у Гроцкој је засебно полагала венце са СУБНОРОМ, док су нека удружења и остале партије међу којима је био и грочански СПС, полагали без представника власти. Од 2016. године, СПС Гроцка је у владајућој коалицији са напредњацима у Гроцкој.

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА 2015. ОД СТРАНЕ ПРЕДСТАВНИКА ВЛАСТИ; ФОТО- ОВДЕ

2014. године, јединства није било- ОПШИРНИЈЕ ОВДЕ

Претходно, тачније у петак 14. октобра чланови СПС-а и СНС-а су поводом обележавања 17. октобра Дана ослобођења Ритопека у парку код споменика засадили саднице туја и уредили простор око споменика.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо