ИСПОВЕСТ СПАСОЈА: Радио сам за председника Гроцке, сада гладујем | Жиг Инфо

ИСПОВЕСТ СПАСОЈА: Радио сам за председника Гроцке, сада гладујем

Када је дошао на власту у ГО Гроцка, председник Драгољуб Симоновић, који је уједно и председник ОО СНС-а, у свом окружењу на кључне позиције поставља себи верне људе.

Неретко се дешавало да Симоновић ангажује цео свој комшилук у борби за опстанак при власти, тако што ће им обећати радна места, боље услове живота.

Тако је из Ромског насеља , где и сам борави, у предизборној кампањи ангажовао   и свог првог комшију Бошњаковић Спасоја.

Спасоје је живео скромно. Радио је за дневницу, све и свашта, по позиву. Спасоја је врбовао Симоновић за изборе, убеђивајући га да ако он победи и њему ће бити боље- Тако је Спасоје поверовао Симоновићу, те је почео даноноћно да лепи предизборни материјал за напредњаке на територији Општине.

Осим плаката, Спасоје је радио и у породичној кучи Симоновића. Ангажован је Спасоје и за рад на председниковој вили на Сребрном језеру, када је остајао по више дана и ноћи како би испунио Симоновићеве хирове.

У знак захвалности од стране Симоновића, а након доласка на власт, Спасоје бива запослен у Комуналном предузећу, распоређен на месту  чистача пијаце у Врчину, са једном обавезом да повремено буде ангажован за рад у вили председника Симоновића на Сребрном језеру, наравно без накнаде.

Године су прошле. Председник Симоновић је завршио своју вилу и Спасоје му више није био потребан. Добио је отказ као и многи други који су „чинили“ Симоновићу.

 

ГДЕ ЈЕ ДАНАС СПАСОЈЕ?

Спасоја од тада можемо видети како чека своју порцију хране у центру Врчина. По сопственом признању, то му је велико хвала од председника општине за кога је радио, трчао и скупљао гласове међу ромском популацијом. Како још каже Спасоје, он ће и даље да чека комби са храном и своју порцију чорбе носи кући раздвојену на три оброка., а дотле ће Симоновић да тамани тартуфе, пуши хавану и ужива у милионима које је стекао ,,поштеним“ радом.

 

ЕЖИ

Коментари

Коментари


Препоручујемо