Избори у ОО ДСС-а Гроцка: Стари председник постаје нови? | Жиг Инфо

Избори у ОО ДСС-а Гроцка: Стари председник постаје нови?

Данас су се на подручју општине Гроцка бирали чланови ОО ДСС-а. За ове изборе постојала је само једна листа  сачињена тако што је сваки МО на подручју Гроцке дао свој предлог за члана Општинског одбора.

Нови чланови ОО ДСС-а Гроцка, по новом Статуту ДСС-а. након избора требало да изаберу и новог председника.  Избор би, према нашим информацијама требало да буде сутра, а судећи по одабиру чланства готово је извесно да ће нови председник бити стари, односно Зоран Милићевић из Умчара.

Према гласачком листићу ОО ДСС-а, који смо имали на увид, нови чланови ОО Гроцка су готово исти као и у прошлом сазиву, осим што су неке Месне заједнице добиле свог члана као што је Брестовик и Болеч. Замњени су чланови и из Заклопаче, Пудараца, Бегаљице и Гроцке. Нови ОО ДСС-а Гроцка има 15 чланова.

Нерегуларности

Изборе ДСС-а су пратиле бројне нерегуларности. Највише их је било око брисања одређених чланова са списка странке. Д.И из Лештана, бивши члан ОО ДСС-а Гроцка је навео за Жиг Инфо да је избачен пред данашње изборе да не би рекао све што зна о њиховим малверзацијама. Према информацијама Жиг Инфа, Д.И је регуларно долазио на Општинске одборе ове странке, гласао за одлуке а избачен је из странке. Његово присуство и гласање је улазило регуларно у записнике ОО ДСС-а Гроцка. Д. И је сазнао да је избачен из странке тек када је хтео да поднесе своју кандидатуру.

Жиг Инфо сазнаје да  у ОО ДСС-а  Гроцка делују све струје. Прва је окупљена око актуелног председника Милићевића, а друга окупљена око председника СКупштине општине Гроцка Спасоја Живановића.

 

Фото: Архива ДСС

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Rusija tuži SAD sudu!

Putin je ranije najavio da će naložiti preduzimanje pravne akcije zbog kršenja svojinskih prava Rusije od strane Vašingtona, podseća Rojters. "Za početak ću dati nalog ...