ИЖИВЉАВАЊЕ ДВА ХИРУРГА ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ НАД ДЕВОЈЧИЦОМ ОД 16 ГОДИНА | Жиг Инфо

ИЖИВЉАВАЊЕ ДВА ХИРУРГА ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ НАД ДЕВОЈЧИЦОМ ОД 16 ГОДИНА

Наставља се касапљење и убијање унакажавање и најстрашнија тортура над српском децом по српским болницама!. после случаја смрти детета из Козјака код Лознице лекарским рецидивом исто се понавља и у болници у Смедеревској паланци. Све се дешава под диригентском палицом др. Перише Јовановица спец. опште хирургије, а уз несебично залагање др. Радована Иванишевића.

Наиме девојчицу од 16 година С. Стојановић из Велике плане првобитно је оперисао др. Иванишевић! иако је операција амбулантна! јер се ради само о одстрањењу ураслог нокта у палцу девојчице, дете је ОСАКАЋЕНО!!! и унакажено за цео живот. Доктори паланачке болнице су операцијама и реоперацијама од прста направили ратно стратиште, које ће несрећна девојчица носити као грбу целога живота и трудити се да сакрива стопало које више ни не личи у предњем делу на тај део тела, Мајка је била са дететом константно и слушала јауке свог детета коме је под локалном анестезијом сечен прст али на каишеве као крушка. Дете је при реоперацији остало онесвешћено на операционом столу и интервенцијом медецинских сестара и једног болничара освешћено и доведено у стање свести и прибраности док је др Периша Јовановић само се окренуо и отишао даље……..

На интервенцију оца који је телефоном тражио и добио начелника хируршке клинике, након неуспешне операције др Иванишевића др Јовановић је се јавио на телефон и након изнетих му чињеница оперативног и постоперативног стања јадне пацијенткиње обећао да ће лично видети шта се десило и потом заказао другу операцију. Такође на захтев оца Горана Урошевић да се у следећем лекарском извештају наведе разлог поновне операције начелник хируршког одељења је одбио да наведе тај податак у извештају!. ЗАШТО!. Права пацијената дефакто у Србији не постоје ако је препуштено лекару на добру или лошу вољу дали ће да наведе чињенице тока лечења у извештају или неће. Ми смо се распитали мало по чаршији паланачкој и како се обично дешава разне приче круже од оних да се без коверте на хирургију Паланке не иде! до прича да је садашњи изглед нечега што је некада био прст једне некада лепе девојчице остало згариште! производ ината др Јовановића. Како и отац сумња тај изглед и јесте освета начелника на реакцију оца који је обећао да ће овај случај изнети у медије.
Остаје питање које виси у ваздуху, дали су сасвим неоправдани напади на медецинско особље? портал србијеулице.цом не подржава насиље над особљем ни медецином као струком али свакодневно добијамо податке о грешкама лекара које имају ,,покриће” (Да ли лекарске грешке у Србији покрива земља или министарство?).

ПОНОВНА ОПЕРАЦИЈА ЈЕ РАЂЕНА ЈЕР ЈЕ ПРИ ПРВОЈ ОДРАЂЕНО ТРАЉАВО И ОСТАО ЈЕ ДЕО НОКТА У ТЕЛУ ПАЛЦА КОЈИ СЕ ИНФИЦИРАО У ПЕРИОДУ ЗАРАСТАЊА И ПОСТОЈАЛА ЈЕ МОГУЋНОСТ ОД ВЕЋЕ ИНФЕКЦИЈЕ И СЕПСЕ КОЈА СЕ У СРБИЈИ ЗАВРШАВА ПО ЗАДЊИМ ДОСТИГНУЋИМА СРПСКИХ ЛЕКАРА ,,ТРАГИЧНО И СА СМРТНИМ ИСХОДОМ”

Страшно је да једна лепа девојчица дође на безазлену операцију после које може да заборави на сандале папуче плажу….нормалан живот и да при том нико не сноси последице. У кривичном закону републике Србије стоји јасно.
Кривични закон РС
Члан 3 став 9 вршење насиља – јесте примена физичке или друге силе на телу другог лица, подобне да изазову патњу или болове; предвиђена законска затворска новчана и професионална казна.
Грешку лекара препознаје и закон о јавном здрављу и правилима и обичајима лечења пацијената и то….
Под стручном грешком у смислу Закона о здравственој заштити из 2005. подразумева се несавесно лечење, односно занемаривање професионалних дужности у пружању здравствене заштите, односно непридржавање или непознавање утврдјених правила и професионалних вештина, у пружању здравствене заштите, које доводе до нарушавања погоршавања, повреде,губитка или оштећења здравља или делова тела пацијента

Извор: Србија у лице

Коментари

Коментари

Препоручујемо