Изложба слика “Дунав“ Мише Чоловића и етно-џез трио “Тројица“ | Жиг Инфо

Изложба слика “Дунав“ Мише Чоловића и етно-џез трио “Тројица“

У петак, 4. августа 2017. године у 20 часова отварањуе самосталне изложбе слика под називом „Дунав“ аутора Мише Чоловића, у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, Мајевичка 9 у Гроцкој.

Након отварања изложбе, у оквиру ,,Музичке баште“ установе наступа етно-џез трио ,,Тројица“.

Миша Чоловић, ДУНАВ:

„Након Београда, и светских метропола – Стокхолма, Лондона, Торонта и Париза, Миша Чоловић је најпре изабрао Фонтенбло, а затим – Гроцку.
У Гроцкој сам налазио мир. Мени је сликарство циљ а не средство. Робинзоновски усамљен, препушта се потпуно природи и она испуњава цео његов живот и његов рад. Више волим да причам са сељацима о кромпиру, него испразне козерије, изјавио је за Блиц 2001. године Милени Марјановић. Одустаје од трке за престижом, од борбе за наклоност галериста и за купце, задовољава се сећањима на блиставе тренутке које су му даровале велике галерије и угледни критичари. Прохујале деценије посвећене бављењу сликарством, и искључиво сликарством, осећа као животну целовитост из које не би одузео ни један трачак, ниједну нит.
… Сада је нашао блажени грочански мир. Не дотичу га друштвене, политичке, економске и културне трзавице. Успео је на чудесан начин да се издвоји из вреве, и да обнови некадашњу традицију уметника-самотњака коме се долази на поклоњење и коме је довољна само природа која га окружује:Хоћу да мој врт буде лепши од Монеовог Живернија. Природа га напаја, кроз њу осећа прустовски проток времена, трагање и налажење свих мена које она нуди и свих тананих разлика у тону, покрету, одблеску, расту, бујању, и најзад умирању… Јован Деспотовић је у једном предговору каталога поредио Мишин доживљај природе са мајсторима Истока. У сликању рефлекса светлости на води или кроз грање, у титрају листа и расцветалом жбуну, у првим снеговима, магли и цикличним обнављањима природе, у свим тим непрекинутим и непоновљивим тренуцима предела препознао је смисао свог рада…“ наводи др Ирина Суботић.

ТРОЈИЦА ТРИО: Композитор и аранжер Ненад Бокун 2010. године у Земуну основао је састав„Тројица Трио”. „Музика је слободна игра, непрестано отворена за ново и другачије“, Тројица Трио.
Од својих почетака баве се искључиво ауторским радом, док њихов музички израз плови од органске народске свирке према хоризонтима џеза и класичне музике. Позивамо вас да ослушнете узбудљиви дијалог између гитаре, бубња , кларинета и саксофона.

Чланови овог састава су: Александар Андрејевић, перкуиониста и бубњар (тимпаниста Симфонијскогоркестра РТС-а), Александар Поповић, кларинет и саксофон (професор клавира) и Ненад Бокун,гитара, вокал (композитор и аранжер).

Улаз је слободан, добродошли!

Коментари

Коментари


Препоручујемо