ЈЕЛ ОВО ГРОЧАНЕ ИСМЕВАЈУ? „Фонтана жеља“ – има и аждаја и лопова! (ВИДЕО и ФОТО) | Жиг Инфо

ЈЕЛ ОВО ГРОЧАНЕ ИСМЕВАЈУ? „Фонтана жеља“ – има и аждаја и лопова! (ВИДЕО и ФОТО)

У Грочанској чаршији јуче је у рад пуштена нова фонтана, а уз свечано отварање и симболично убацивање новчића, из млазница је кренула вода.

Фонтану је отворио председник Скупштине градске општине Гроцка, Стефан Дилберовић уз присуство председника општине Драгољуба Симоновића, других званичника као и видно обрадованих грађана.

Фото: Инфо служба ГО Гроцка

Фото: Инфо служба ГО Гроцка

Што се представника власти у Гроцкој тиче, након више од двадесет година, колико је прошло од последњег озбиљног улагања у Грочанску чаршију, грађани Гроцке имају прилику да уживају у новоуређеном центру варошице, која одише културном и историјском традицијом српског народа.

Међутим, на друштвеним мрежама се повела расправа око приоритета изградње ове „Грочанске фонтане жеља“. Док малобројни похваљују напоре градских власти, већина критикује.

Иначе, као што је раније Жиг Инфо објавио, цена ове фонтане у Гроцкој је преко  1 200 000 (милион и двеста хиљада) динара без ПДВ-а! Кад би се пренело не „ЕУ курс“, 10 000 евра и то без пореза је дато за изградњу ове фонтане.

Стручњаци: Фонтана кошта максимално 3 500 евра!

Они који се баве изградњом фонтана кажу да је  фонтана прецењена и да су многе нелогичности приликом изградње направљене.

-Уз максималне цене дођох до ове рачунице… Пумпа до 300 евра. Керамика са радом и изолацијом максимално 40 евра. по м/кв, а нема више од 20 м/кв што износи укупно 800еур. Инсталације до 150 евра. Дизне, ту се није штедело, колико видим јесу квалитетне и има их 16 комада x 100еур = 1600 евра. Рад за ово, пошто смо рад за керамику већ рачунали, не би смео бити већи од 300 евра. Долазимо до коначног износа од максимално 3 500 евра. Искрено и то је прецењено, а мене би било срамота да је радим овакву и за 1 500 евра, каже један од мајстора за израду фонтана за Жиг Инфо и додаје, ове дизне су вероватно или половне или неке које су негде скинуте. Нема потребе за овакву фонтану, овакве дизне. Овде би без проблема прошле и оне од 1 000 динара. Не знам чему расипање на дизне које се употребљавају за млазеве од 5-6м.

Зумиран мозаик обрађене сенке да се лепо види колико је неравно приликом изградње мозаика. Фото: Беобуилд форум

Зумиран мозаик обрађене сенке да се лепо види колико је неравно приликом изградње мозаика. Фото: Беобуилд форум

Да је „Фонтана жеља“ у Гроцкој интересантна и другима, а не само Грочанима, можда најбоље приказује репортажа ТВ Прва. Наиме, емисија 150 минута урадила је данас прилог о „фонтани жеља“ и о томе шта мештани мисле о њој.

  • Ма има свега у Гроцкој. И жеља и аждаја и лопова, каже један од мештанина.

Погледајте репортажу:

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо