ЈЕЗИВО СВЕДОЧЕЊЕ: Тукао сам је чекићем до смрти! | Жиг Инфо

ЈЕЗИВО СВЕДОЧЕЊЕ: Тукао сам је чекићем до смрти!

СА фрижидера сам дограбио чекић, који је ту стајао, и њиме сам је ударао. Држала је руке горе, па не знам да ли сам је из прве погодио у главу.

Не могу да се сетим колико сам јој удараца задао, а тек после два сата сам схватио да не дише. Остала је да лежи на кревету, а ја сам је покрио ћебетом. Лекове сам покупио у кесу и отишао из стана. Два дана касније сам ухапшен, a чекић сам опрао, јер је на њему било косе.

Ово је јуче изјавио пензионер Михаљ Скивјани (56) на почетку суђења у Вишем суду у Новом Саду. Он је оптужен да је у ноћи између 29. и 30. децембра 2015. године у изнајмљеном стану у Улици Љермонтова 2, у новосадском насељу Грбавица, усмртио дупло млађу Мериму Реџепов (29), са којом је ту живео.

– Те вечери сам попио четири пива, а онда сам наставио пити ракију, свађали смо се – препричао је Скивјани тренутке пре злочина. – У једном тренутку ме ударила песницом у око, а нешто касније ме повукла за рукав, рекавши да ће ме убити. Обузео ме је гнев, и после њених претњи сам узео чекић и почео да је ударам.

Несрећној девојци је касније, приликом обдукције, избројано око 15 повреда по глави, констатовани су и вишеструки преломи лобање. Већ од првог ударца се онесвестила, и док је таква лежала на кревету где је пала, Скивијани је наставио да је удара чекићем.

– Када сам схватио да не дише, прошло ми је кроз главу да сам младу жену лишио живота, и зато сам се уплашио и нисам позвао полицију – рекао је Скивјани. – Отишао сам, а два дана касније сам ухапшен.

СВЕСТАН ПОСТУПАКА

ТИМ вештака неуропсхијатара је у свом налазу навео да је Скивјани био способан да схвати значај свог дела. Утврдили су да му је могућност управљања поступцима била смањена, али не битно.

 

Љ. П, Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо