ЈКП ГРОЦКА: Комунално предузеће које је дало председнике, посланике, директоре… А ПРОПАЛО ЈЕ! | Жиг Инфо

ЈКП ГРОЦКА: Комунално предузеће које је дало председнике, посланике, директоре… А ПРОПАЛО ЈЕ!

Доласком на власт у јуну 2012-те године , коалиција око СНС-а почиње да реорганизује јавна предузећа у Гроцкој.

Како је саопштавано кроз медије, коначно  је пропадању предузећа требао доћи крај, а кривци за пустошење истих су се требали наћи пред надлежним органима. Међутим, све што је најављено од стране напредњака, као владајуће странке, врло брзо се показало великим разочарењем, а ЈКП „Гроцка“ је врло брзо упропаштена и доведена до руба пропасти.

Најинтересантнији је податак да се, приликом преузимања СНС-а у овом предузећу,  напрасно запошљава око 80 уговораца који се, како се касније испоставило, нису  појављивали на своје радно место, већ су се водили само на платном списку.

Тако је  руководство ЈКП „Гроцка“ , након преузимања напредњака,  у првом налету имало директора, заменика, три помоћника и осам саветника а за шефове се не зна тачан број али их је било преко десет. Сви они нису имали плату испод 70 000 динара. Након извесног времена неки од уговораца су примљени у  „стални раднио однос“ а добар део је прешао  у Железницу Србије коју је водио Драгољуб Симоновић, садашњи председник општине Гроцка и председник ОО СНС-а Гроцка.

Међу  тадашњим „уговорцима“ у ЈКП –у „Гроцка“, који се напрасно запошљавају од стране напредњака, списак оних који ће постати директори, посланици , председници или заменици председника у Гроцкој је и више него импозантан. Ако би сагледали чињеницу да је ЈКП „Гроцка“ изнедрила кадрове који су дали директора ЕПС-а, председника Гроцке, заменице председника, народне посланике и многе друге, долази се до простог питања, па како је уопште пропала када је дала толике стручњаке?

Погледајте цео списак запослених 2012. Године у ЈКП „Гроцка“:

Данас, ЈКП „Гроцка“ се налази у стечају, а према повериоцима дугује милионске износе. 2013. године, ЈКП „Гроцка“ је већ била предузеће ко је је проглашено у прва 4. Комунална у Србији које је имало дуговање од преко 106. Милиона динара.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо