ЈОШ ЈЕДАН ПРОТЕСТ „ПАТКИЦА“ Креће колона од Скупштине града до Тужилаштва | Жиг Инфо

ЈОШ ЈЕДАН ПРОТЕСТ „ПАТКИЦА“ Креће колона од Скупштине града до Тужилаштва

Испред Скупштине града у току још један протестни скуп Иницијативе “Не да(ви)мо Београд”, а главни захтев је оставка градоначелника Синише Малог, као и свих других надлежених које иницијатива сматра одговорнима за рушење објеката у Савамали.

На почетку скупа окупило се око 500 људи, али број је већ увелико прешао и пар хиљада, док пристиже још присталица који су опремили заствама са грбом Београда и транспарентима.

Skup ispred Beograđanke

Скуп испред Београђанке

Колона је кренула на Трг Николе Пашића, одакле ће ићи Теразијама, Краља Милана, Славијом до Тужилаштва.

– Јако нам је важно да притисак грађана не престаје и даје наду да можемо да вратимо ову државу. Ово је наша држава.

Шетаћемо данас до тузилаштва и тамо приредити један мали перформанс који ће показати шта мислимо о овој ситуацији. Очекујемо да ће Мали поднети оставку, а да ће та оставка бити уважена, као и да ће тужилаштво поднети тужб, да би цео случај био процесуиран – рекао је Добрица Веселиновић из Иницијативе.

Окупљенима се са бине испред Скупштине града обратио Радомир Лазић, члан Иницијативе.

– Близу смо победе Ево ја сам поново на истом месту, браво за истрајност и спремност да се боримо за наш град свим срцем, истином и солидарношћу. Данас је још јасније да се на челу нашег града налазе криминалци за шта нема више оправдања, одлагања и глуматања. Синиша Мали не сме више остати на челу Београда. Нећемо допустити да се са непочињеним неделима прети активистима, суди новинарима, грађанима. Ово је ваш град, ваше срце – поручио је Лазић.

Dr Sanda Rašković Ivić i analitičar Đorđe Vukadinović

Др Санда Рашковић Ивић и аналитичар Ђорђе Вукадиновић

За микрофоном сменила га је професорка Правног факултета Весна Ракић Водинелић.

– Уверена сам да нисмо народ са којим ће моћи да раде шта хоће. Немамо одговор на питање шта се десило пре десет месеци, а ово окупљање је и отпор сили која је једним потезомелеминисла државу, баш у трену када је ту државау позвала да донесе одлуку. Морамо да уверимо службе да је њихова обавеза да штите нас грађане – рекла је проф. Ракић Воденлић.

Као говорнице биле су и Јованка Глигоријевић и Миња Богавац.

Minja Bogavac

Миња Богавац

Подршку организаторима скупа пружио је Војни синдикат Србије, Полицијски синдикат Србије, Синдикална организација „Застава оружје“, Независни синдикат просветних радника Војводине као и Центар за заштиту потрошача Бегеј из Зрењанина.

Borka Pavićević

Борка Павићевић

Такође, на скупу си и предстваници удружења „Подржи РТВ“, Локални фронт из краљева, Удружење станара из Ниша.

Дуња Тулумировић    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо