КАДА БИЛМЕЗ КАЖЕ НЕКОМЕ ДА ЈЕ БИЛМЕЗ Вучићу да ли је ово језик једног олоша из Гроцке? | Жиг Инфо

КАДА БИЛМЕЗ КАЖЕ НЕКОМЕ ДА ЈЕ БИЛМЕЗ Вучићу да ли је ово језик једног олоша из Гроцке?

Рече нама одавно премијер Србије на једној од конференција за штампу да су они што наше спортисте прозивају на друштвеним мрежама олош!

Да ли је тај речник примерен једном премијеру  неке земље, не знам. Мене је лично срамота колико се неки изрази користе у некакве политичке сврхе, где се вређа интелигенција просечног човека…

Мада, када погледам изјаву премијера Србије  и изјаву председника ГО Гроцка, премијерова ми некако много блажа. А и знам бар да је премијер  образован, сигурно је ишао на Правни факултет, док председник Гроцке не зна ни где му се факултет (и) налазе. Ипак, тако високо образовани председник Гроцке даје себи ту привилегију, па покушава да копира премијера Србије , односно председника своје странке. Истог оног који га је назвао да је бахат и да је прави пример неког како се у Србији не треба понашати. Због тога га је драги премијер и сменио, али само из фотеље директора. Остао је Симоновић у фотељи председника..

Имитирајућу тако премијера Србије, председник Гроцке Драгољуб Симоновић, пронађе реч БИЛМЕЗ! Ни мање ни више, „прозва“ он неког тамо на друштвеној мрежи да је билмез.

Он, који се „ИЗВИНУО“, који контејнер и даље зове КОНТАЈНЕР (остало од ромских времена, ваљда), који нема појма ни како иду глаголи, а камоли како се пише негација.

Такав сада нама води општину Гроцка! Супер. Ја морам да признам да нама заиста никада овако у ГО Гроцка није било. Зато свака част Вучићу на том изразу, да је нас заправо СРАМОТА колико нам добро иде.

Е сада, да дођемо до кључне ствари. Фонтана! Ова расправа, када је употребљен израз БИЛМЕЗ,  почела је због изградње још једне фонтане и гласања, наводног, где ће се изградити још једна. Оно што је најинтересантније што један од „сендвичара“, односно СНС ботова коментарише како је ова фонтана у Гроцкој прави погодак, јер не кошта много а деца је обожавају. Обавезно, а то пратим већ дуже време, упада са коментарима и директорка Центра за културу Гроцка, која постаје одједном нека баба Ванга и прориче како ће ето Гроцка већ за пар година постати центар Београда бре! (парафразирам).

А та фонтана у Гроцкој коштала је , ни мање ни више већ 10 000 евра без ПДВ-а. Брат – брату, највише може да кошта онаква до 3, 5 000 евра. На крају крајева,  нека она и кошта заиста 10 000 евра, али сада на овој кризи градити фонтанице од 10 000 евра?!.. Да не коментаришем коментаре директорке за културу у Гроцкој, којој малтене као и бившој чланици већа за културу Кнежевићки, напредњаци бејаше прљаве свиње (парафразирам), да би када су јој понудили место члана већа они били већи попови од попа.

Такав ментални склоп довео нас је до  заиста једног културног обраћања председника Гроцке, директорке Центра за културу која не осуђује председниково писање, и ботова који такође користе речи као преЦедник БИЛМЕЗ!

Јадна си Србијо када један нешколовани БИЛМЕЗ каже неком другом да је билмез. Притом један такав билмез води општину у Србији. Гарантујем да би Синиша Павић, док је писао сценарио за „Белу лађу“ много боље прошао да је имао садашњу слику Гроцке и њених властодржаца. Његов Шојић је мало дете наспрам овог нашег билмеза. Овај наш чак, кажу,  купује и чамац и биће прави капетан на Сребрном језеру.

 

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо