КАДА РАДИ ДЕЧЈИ ЛЕКАР? Родитељи у Крњачи се жале на скраћено радно време, лекари тврде да НИСУ У ПРАВУ | Жиг Инфо

КАДА РАДИ ДЕЧЈИ ЛЕКАР? Родитељи у Крњачи се жале на скраћено радно време, лекари тврде да НИСУ У ПРАВУ

Становници Крњаче по друштвеним мрежама су изразили незадовољство због радног времена дечјег одељења у њиховој амбуланти.

Један суграђанин је фотографисао обавештење на којем стоји да „дечји диспанзер ради од 10.00 до 16.30“, уз напомену да „у то време већина људи ради и није у могућности да одведе дете код доктора“.

Из ДЗ “Др. Милутин Ивковић” на Палилули, којем припада амбуланта у Крњачи, кажу да су њихови лекари на распалагању од 7.00 до 20.00, и да се спорни натпис односи на међусмену или је постављен за време летњег периода када је доста запослених било на годишњем одмору.

Jedan od beogradskih domova zdravlja

– Радно време од 10.00 до 16.30 никако не одговара родитељима, због радних обавеза. Медицинска сестра у овој здравственој установи увек са прекором и високом интонацијом даје до знања родитељима како не треба да доводе своју болесну децу на преглед ван наведеног радног времена – каже М. П. један од незадовљних грађана.

Из ДЗ “Др. Милутин Ивковић” Палилула истичу да је радно време од 7.00 до 20.00 радним данима, а суботом од 8.00 до 18.00.

– Лекари мењају смене на недељном нивоу. До сада није било жалби на радно време. Дешава се да један педијатар ради на ултразвучном прегледу кукова или је на годишњем одмору, па онда трећи педијатар из школског диспанзера (од четри постојећа који раде у ЗС Крњача), ради у међусмени од 9.00 до 16.30 и тада прима децу до 18 година. Рад се одвија организовано и синхронизовано. Пацијенти могу доћи у било коју смену ако нису у могућности да прате свог изабраног лекара – наводи Маја Матејић из ДЗ “Др. Милутин Ивковић” на Палилули.

Љ. В.   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Бескућнике исељавају из хотела

Наставља се агонија Обреновчана кој и су у поплавама 2014. Изгубили кров над главом. У плану да 486 особа буде распоређено по павиљонима касарне до ...