Како су ми дунстери у Пударцима кидали телефонски кабал, интернет и водовод | Жиг Инфо

Како су ми дунстери у Пударцима кидали телефонски кабал, интернет и водовод

Након што је, његова „Есенција“ Драгољуб Симоновић потписао 2012. Године уговор о гасификацији Гроцке, вредан готово 30 милиона евра, почело је „раскопавање“ широм територије ове општине.

Разни подизвођачи, ангажовани од стране Миленијум тима радили су без  многих дозвола које су потребне за извођење овакве врсте радова. Многи од њих, након завршеног дела рада, остали су и без загарантоване суме за тај посао. С друге стране, према већ објављеним документима Жиг Инфа, Инсајдера и других медија јасно се види да је новац пристизао динамиком потписаног уговора, док радови на гасификацији нису завршени до данас.

Поднешено је више кривичних пријава али на њихове садржаје до сада се нико није огласио иако је прошло више година.

Да ли да оправда себе, новац који је узет или да покуша да стопира те кривичне пријаве, не знам али знам да је чињеница да се након више година захуктавају радови на гасификацији Гроцке. То се све дешава када је урађена оптика, водовод, многе улице асфалтиране. Оне јесу урађене много касније него што је гасификација требала бити завршена.

Нове машине и поновна гасификација донеле су нове проблеме за мештане широм ГО Гроцка. Па тако и код мене у мом малом месту Пударцима. Јер од како су се ови „дунстери“ ухватили посла, често смо без воде, телефона, интернета..

Да ли је пројекат уопште урађен и на који начин, не знам нити ме занима, оно што знам јесте да и само подизвоћачи немају појма где и којом трасом копају за постављање нових гасоводних цеви. Тако у последњих месец дана у Пударцима због извођења радова на гасификацији врло често смо без воде, телефона, интернета, кабловске.

Ни остала места не одступају од оваквог шаблона извођења радова. Најчешће се дешава да водоводне цеви под налетом машина се сломе, испуцају. Водовод из Гроцке даје штура обавештења да због хаварије настало је искључење, али не наводи ко је изазвао ту хаварију.

АКо би сада кренули са питањем па ко је крив за овакво стање, сви би почели да перу руке. Председник Гроцке би вероватно кривицу свалио на извођаче радова а они пак на подизвођаче док би подизвођачи на извођача и тако у круг. Инспекције тешко да могу да реагују, све је већ одавно стављено под контролу.

То вам је слично као и нестанак најстарије локомотиве из бившег здања Железница Србије.   Жути Веса окривљује Железнице, Железнице Беград на води, ови се праве тоше. Ја сада када бих рекао ко је главни кривац, многи од вас не би прихватили ту реалност. Међутим, како нисам навикао да ћутим и како сматрам да слобода говора треба да постоји, рећи ћу ко је кривац. Ви народе, ви који гласате да нам такви нешколовани дунстери воде државу. Не чудите се што нам лоше иде у животу, јер смо главни кривац ми сами. Нема оправдања за давање гласа оваквима. Мислите о томе…

 

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо