КАКВО ОЛАКШАЊЕ ЗА БУЏЕТ! Појефтињује вода у Болечу и делу Ритопека! | Жиг Инфо

КАКВО ОЛАКШАЊЕ ЗА БУЏЕТ! Појефтињује вода у Болечу и делу Ритопека!

Данас су насеља Болеч и део насеља Ритопек искључени са водоводне мреже због тестирања болечког водоводног система који треба да буде прикачен на мрежу Београдског водовода.

Овако је гласио почетак вести под насловом „решен проблем водоснабдевања у Болечу“ а коју је објавио званичи сајт ГО Гроцка. У даљем тексту се наводи и следеће:

-На овај начин обезбедиће се довољан капацитет воде у овим насељима у летњим периодима који су предходних година били критични услед повећања потрошње. Водоснадбевање овог система биће нормализовано током јутарњих часова.До нормализације обезбеђене су цистерне са пијаћом водом које ће у току читавог дана саобраћати у Болечу и на тај начин грађанима ће се обезбедити довољна количина воде за њихове потребе.

И сад долазимо до једног једноставног питања које гласи па да ли то значи да ће вода појефтинити?
Погледајмо цену воде по кубику са ПДВ-ом у Болечу:

Погледајмо затим цену Београдског водовода са којег ће се сада снабдевати Болеч, такође по кубику:

56. 63 динара са ПДВ-ом!

Простом математичком функцијом долазимо до разлике у цену од 17,45 динара. Тачније за толико је по кубику скупља Болечка вода или ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка од БВК-а.

Наравно о појефтињењу воде у Болечу нико од представника власти у Гроцкој није ни споменуо, већ само да је решен проблем снабдевања. Проблем је решен тако што су се „прикачили“ на БВК. И ако сада Болечани не крену да плаћају БВК-у потрошњу воде по кубику, већ водоводу из Гроцке а цена такође остане непромењена то значи да је Гроцка пронашала идеално решење како да заради новац! Јер, ако узмемо чињеницу да је Грочанска вода скупља преко 17 динара по кубику, а користи се „Београдска“ неко ће „“дебело зарадити на разлици у цени.

Ово су само претпоставке, мада није ни далеко од истине и оваку ситуацију није тешко замислити да уради Грочанска власт. Тачно је да су данас инкасанти по Болечу и делу Ритопека поново очитавали бројила, само је питање да ли ће нови ценовник донети и појефтињење или ће неко на овом пројекту дебело зарадити јер ако цена остане иста, грочански водовод ће бити заправо само један препродавац воде и на њој ће зарађивати преко 17 динара по кубику.

П.С Чуо сам да су скоро представници водовода били по неким страним земљама да продају предузеће по систему ЈКП-а…. Ко зна, можда ће се овакав систем примењивати у том новом вододном предузећу.

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо