Канцеларија за КиМ: Хоти актуелизује фашистичке снове о „Великој Албанији“ | Жиг Инфо

Канцеларија за КиМ: Хоти актуелизује фашистичке снове о „Великој Албанији“

„Најновијом провокацијом Реџеп Хоти поново актуелизује фашистичке снове о стварању такозване ‘Велике Албаније’, али и такозване ‘зелене трансферзале’ на Балкану“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

„Уместо што прети непостојећом силом, Хоти и његове страначке колеге би требало да се позабаве питањем зашто млади људи главом без обзира беже пут Запада из њихове криминално-терористичке творевине“, поручује се у саопштењу.

Ратоборна реторика Реџепа Хотија, истиче се, почива на лажној представи о сопственој снази, као и „на страху због чињенице да се широм света све више увиђа да је подршка албанским сепаратистима на Косову и Метохији била грешка и да је њихова криминална творевина, настала на насиљу и кршењу међународног права, неодржива“.

„Србија ће наставити да конструкивно доприноси стабилности региона и да са одговорним делом међународне заједнице ради на изградњи одрживог мира на овим просторима“, наводи се у саопштењу.

Хоти је раније данас рекао да подела Косова није на дневном реду, а ако би била онда би то подразумевало да Косову припадне Санџак и део југа Србије.

И председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун реаговао је на изјаву заменика председника владајуће Демократске партије Косова, истичући да она разоткрива какве су стварне намере Албанаца.

RTS.RS! Izvor vesti

Коментари

Коментари

Препоручујемо