КО СУ НИНЏА И КЛЕМПО ИЗ СКУПШТИНЕ: Да ли знате Тому Јегуљу, Сунђера Боба, Цицу, Тигра, Фрку? Ово су УРНЕБЕСНИ надимци српских политичара! | Жиг Инфо

КО СУ НИНЏА И КЛЕМПО ИЗ СКУПШТИНЕ: Да ли знате Тому Јегуљу, Сунђера Боба, Цицу, Тигра, Фрку? Ово су УРНЕБЕСНИ надимци српских политичара!

Пре Николића утицајни су били Манекен (Борис Тадић), Мики Маус (Божидар Ђелић) и Сунђер Боб Коцкалоне (Вук Јеремић), а наследили су их Змики, Манулаћ и Јоргос. О коме је реч откривају нам њихови најближи сарадници. Напредњак Верољуб Арсић из Пожаревца понео је надимак Вецко, а Александар Мартиновић се толико замерио Војиславу Шешељу да му је овај залепио надимак Клемпо

ФОТО:АП/Дарко Војиновић

 

После посете Ирану, где се појавила покривена хиџабом, председницу Скупштине Мају Гојковић новинари су прозвали Нинџа

Запослени НБС смислили су за гувернерку Јоргованку Табаковић нови надимак – Јоргос.

– Она је за своје блиске пријатеље и сараднике Цица, а међу запосленима је Јоргос. Мушки надимак је заслужила због стамености и ауторитета који је видљив на сваком кораку – открива наш извор из НБС

ФОТО:ЕКСПРЕС.НЕТ/Немања Јовановић

 

Почасни председник СПС Милутин Мркоњић у својој партији познат је као Мрка Фрка.

– Истина је, више ме не зову ни Тигар ни Мрка Пре Рока, већ Мрка Фрка. Нико од другова не скаче са столице кад уђем у канцеларију, али не пропуштам прилику да их терам да раде и привређују. Одатле и тај додатак Фрка – објашњава нам Мркоњић. Ивица Дачић је за многе шеф, а за најближе је Ивек.
Министар трговине и туризма Расим Љајић открива за наш лист да су га од најраније младости сви звали Ракац.

ФОТО:ПРОФИМЕДИА/КУРИР

 

– Нико није знао како ми је право име. Сви су ме знали као Ракац. Али то је било раније, сада ме ословљавају са министре, шефе или Расиме, како је коме ћеф – објашњава министар.

Није познато ко је смислио надимак Божа Дерикожа за бившег министра финансија Божидара Ђелића, али је за његов други надимак Мики Маус „кривац“ посланица СРС Наташа Јовановић.

ФОТО:Марина Лопичић

Потпредседница Владе Зорана Михајловић признала је да је надимак Змихајловић добила пре уласка у политику. Њу су тако звали ђаци којима је била професор у школи, вероватно због строгости. Када је била баш ригорозна, у школском дворишту је за њу важио надимак Змики.

 

ФОТО:Дамир Дервишагић/PRINTSCREEN

________________________________

Зоран Анђелковић Баки

Сам сам крив за свој надимак

Социјалиста Зоран Анђелковић нам је испричао да је сам крив за свој надимак Баки.

– Кад сам дошао у Београд и постао секретар социјалистичке омладине, нисам могао да упамтим како се ко зове, па сам све другове звао Баки. А онда су сви ти које сам тако звао ударили контру и почели мене да зову Баки, и ево, остало је тако. Више ме нико не зове Зоран – признаје Анђелковић.

________________________________

________________________________

Радикали највише кумовали

Бабић Манулаћ

Због бројних гафова за скупштинском говорницом, директор „Коридора Србије“ Зоран Бабић је зарадио надимак Манулаћ по лику из „Зоне Замфирове“. По кулоарима се прича да су томе кумовали радикали, као и за највећи број надимака који су се прилепили нашим политичарима.

________________________________

ИЗВОР:kurir.rs

Коментари

Коментари


Препоручујемо