КО ТО КАЖЕ КО ТО „КЛЕВЕЋЕ“ ! Касне са завршетком асфалтирања али за председника Гроцке они су испред времена | Жиг Инфо

КО ТО КАЖЕ КО ТО „КЛЕВЕЋЕ“ ! Касне са завршетком асфалтирања али за председника Гроцке они су испред времена

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, са својим сарадницима, обишао је јуче завршне радова на асфалтирању главне улице у центру Врчина.

Приликом обиласка радова, председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић у изјави за медије истакао је да је задовољан пре свега квалитетом, али и брзином извођења радова, додајући да све оно што се некада радило месецима садашње руководство општине Гроцка успева да реализује за 4 до 5 дана.

-Данас завршавамо радове у центру Врчина, у складу са нашим плановима. До краја јуна завршићемо насеље Драгослава Станковића и Дурмиторску улицу у Врчину. Урадили смо и два стратешки важна пута на нашој општини, а то су пут Заклопача-Гроцка и пут Болеч-Лештане. Такође, спојили смо општину Гроцка са општином Младеновац, тако што смо урадили пут који повезује насеље Умчари са Дубоном, а урадићемо и пут који повезује Дражањ са Малим Пожаревцом. Успостављена је сарадња између општине Гроцка и општине Звездара, у циљу побољшања путне инфраструктуре у насељу Кленак у Калуђерици. Асфалтирањем улица Жељка Миливојевића, Авалске и Београдске спојићемо ове две општине и затворићемо циклус повезивања општине Гроцка са општинама у окружењу. У јулу ће уследити пауза радова, како би смо се припремили за предстојећу сезону асфалтирања, а паралелно ћемо радити и на санацији атарских путева- рекао је председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић.

Међутим у изјави за медије 18. маја 2017.године, када су Градски менаџер Горан Весић и председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић обишли су радове на путном правцу IIБ347 у Врчину, од ауто-пута до Авалског пута, који се асфалтира у дужини од 6 километра речено је следеће:

– Ради се о укупно шест километара пута – први део од ауто-пута до центра Врчина дужине 2,1 километар, који би требало да буде завршен до 20. јуна. Динамика радова другог дела, од центра Врчина до Авалског пута, дужине 3,9 километара, зависиће од брзине увођења гаса – прецизирао је Весић тог 18. маја.

Према сазнањима Жиг Инфа из ГО Сопот, што се тиче асфалтирања деонице Дражањ- Мали Пожаревац из те општине кажу да асфалтирање те деонице је стало због ГО Гроцка са којом никако не могу да се договоре.
Подсетимо се, крајем марта 2017. године Секретар за саобраћај града Београд Душан Рафаиловић и директор Дирекције за путеве Секретаријата за саобраћај Славиша Живковић, заједно са председником градске општине Гроцка Драгољубом Симоновићем и председником градске општине Сопот Живорадом Жиком Милосављевићем, посетили су насеље Дражањ и том приликом разговарали су са грађанима о капиталним инвестицијама које се планирају у овом насељу.

Додуше, на том састанку речено је да ће ова деоница бити асфалтирана до краја 2017. године.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо