КОСОВО – НАЈВЕЋА ПОЛИТИЧКА ГРЕШКА ЈОСИПА БРОЗА ТИТА | Жиг Инфо

КОСОВО – НАЈВЕЋА ПОЛИТИЧКА ГРЕШКА ЈОСИПА БРОЗА ТИТА

Пример како једн потпуно безначајна територија, са још безначајнијим бројем становника, може загорчати живот једном великом светском народу, односно његовим јужним огранцима, вредна је спомена .

Дозволите, да текст отпочнем са неколицином парабола, толико пријемчивих нашем народу, најмање исто толико као лопову који поткрада моје текстове, једном пропедерисаном лудаку, који и рођену мајку шутира ногама . . . Како наша „Несврстана браћа“ лове мајмуне. Ни пушком, ни мрежом, ни копљем . . .једном веома простом замком . Издубе рупу у дрвету, величине мајмунске шаке . Затим у рупу ставе орах . Затим , тако да мајмун види, десетак пута стављају и ваде руку у рупу. Затим се удаље на пристојну удаљеност . Долази мајмун. Ставља руку у рупу. Хвата орах . . .покушава да извуче орах . . .тада се појављује човек . . .Мајмун скичи, кричи, кмекеће, чупа до крви руку из рупе . . .али орах не пушта . Тај орах, то је драги саговорници КОСОВО .

Како наша „Несврстана браћа“ усвајају јужнословенске културолошке обрасце . Сетимо се, једног старог вица, популарног средином осамдесетих година . Наиме, дошла двојица црнаца из Гане крајем шездесетих година , на студије у Југославију . Један оде у Београд, а други у загреб . . .Како то обично бива, сретну се они , после извесног краћег времена студирања, средином осамдесетих година у Сарајеву . С неба па у ребра, загребачки црнац проговори „ Кај си се нафракал, ћетник један бедасти „ показујући зачуђено шубару на глави црног му брата . Београдски црнац, као из топа испали „Марш, мајку ти јебем усташку . . .“ Начин, како Балкански глиб, баруштина и мочвра, делују на готово цео свет, просто је невероватан .

Ипак, најупечатљивији виц, актуелан сада, као и онда када је први пут испричан, подсвесно нам поручује, како то тумачи и сам господин Фројд, о ономе НЕЧЕМУ , што као жалац у месу мучи све балканске народе . . .наиме, сањао наш човек о далеким морима, океанима, бродовима, па стигао код Несврстаних у Африку, лепо га дочекали, цвећем окитили, цело село се сјатило да га поздави, гну антилопе на ражњу окрећу, сваве и веселе се његовом доласку, па тако, њему се приспава, дадоше му најрепрезентативније место у поглавичином шатору . . .из првог сна га прене црнац са к пиииииииип м од пола метра, и почне да га прогони прво око шатора, па све даље и даље . . .одмакне тако наш човек, у неуспешном бегству колико га ноге носиле, па кад му досади јуначки бежати окрене се према црнцу и рече „Шта ћемо сад . . .“ А црнац са к пиииииииииип м од пола метра лаконски рече „ ШТА ГОТ ХОЋЕШ – ТИ САЊАШ „ . .

Ето. . .да се вртимо озбиљним темама . Готово од освита историје , народи који су живели на данашњем „Балканском полуострву“ , било да су Трачани, Рашани, Илири, Авари, Јаподи, Бугари, Илири, Словени , Турци, Грци, Власи, Цинцри, Цигани, Татари, Кумани, Срби, Хрвати, Словенци, Црногорци, Шиптари, Мађари , Бошњаци . . .има их неких 245 народа и 2347 народности, били су сложни у једној ствари, наиме, што етнички ближи то закрвљенији и посвађанији . Још стари антички римски историчари о илирима казују „ Несложни, не поштују поглавре, прљави, склони пићу, плаховити, лако се дижу на оружје, добри ратници, али непостојани, склони паничарењу, брзо се распу и борбене редове покваре, вешти у лукавствима, али нејаког ума . После сваког, и најмањег пораза исказују ВЕЛИКИ КУКАВИЧЛУК . . . Није далеко од описа, било ког од наших „Народа“ и наравно „Народности „ . Јужни словени, односно грана словенског народа, која се као оружана трупа, населила на Хелмско полуострво, односно на њега се вратила у седмом веку, пошто су их као илире и трачане одатле почетком наше ере протерали римљани, састоји се од најмање пола туцета народа, односно народносних група, које се током историје, и за најмањи повод, толико крве кољу и ратују, често не знајући зашто. . . али . . .али . . . АЛИ СЕ И ПОМИРЕ, СЛОЖНИ У ЈЕДНОЈ ВЕЛИКОЈ ИДЕЈИ, ИДЕЈИ ЈУГОСЛОВЕНСТВА.

Јужнословенска идеја, о повезивању јужнословенских народа на ХЕЛМСКОМ ПОЛУОСТРВУ, није почела са „Комунистима“ нити с еса пропашћу СФРЈ окончава. Насупрот, та идеја стара је стотинама година . Највећа трагедиј те идеје – за њу знају и традиционални непријатељи словенских народа, Романски, Франачки и Германски народи, те по сваку цену, настоје да „ Балканске словене“ што више посвађају, закрве и замрзрве . . .Тако задњих пет векова . Илузорно је помислити, да би једна сложна држава јужних словена, снаге једне солидне Француске, доласком турских балија и козојеба средином четрнаестог века , имала икаквих проблема да их све побије . . .а остатак ( сиц . ) протера натраг у Анадолију . Међутим, долазак турака, наши словенски народи, дочекују толико међусобно закрвљени и посвађани, да листом, ПРИЛАЗЕ ТУРЦИМА, тако да се исти у чуду налазе, словени, хришћани, словени богумили, словени шизматици, словени профитери, словени скоројевићи, сви код њих долазе . . .помоћ против оних других тражити . НА КОСОВУ СЕ ЛАЗАР ПРОВЕО, И БОЉЕ НЕГО ШТО ЈЕ МИСЛИО ДА ЋЕ . . .

Турски извори, помињу Балкан, као септичку јаму, у којој се имају потрпати сви башибозуци, сви бесловесни, махнити, бесомучни и беспризорни ( Речи Балтазара Богишића ) за које није исплативо плаћати циганина да их на колац набија. Овакав галиматијас, као жалац у месу све и једног словенског народа ( Речи Владете Јеротића ) и дан данас је рак рана, и на жалост гробар, све и једног нашег народа . Формирањем Прве Краљевине СХС – Југославије, истина, заокружен је добар део јужнословенског простора, истина, без Бугара, што с епоказује као трагична грешка, али, истовремено, у оквиру тог простора, заокружује се и известан број етничких „Шћипетара „ данас познатијих као Албанаца . Овај народ, једини је поред Баска ( Баскијски сепаратисти ) који спада у не европске, односно НЕИНДОЕВРОПСКЕ НАРОДЕ . И см поглед на њихово мајмунолико држање, њихов крекетави и кмекетави изговор, близак крајинашким Крапинцима и Неандерталцима, те чак шта више, и сам поглед на њихов циганоидни телесни склоп, говори сваком здраворазумном човеку, да са таквим људима НЕ ТРЕБА ИМАТИ НИКАКВОГ ПОСЛА . Није требало имати, нити икада ивше треба имати . О ову чињеницу опекли су се једнако и Краљ Александар, али и Маршал Тито . Решење „Албанског питања“ у бити је било јако просто, а данас готово немогуће . Као и свака држава, одновно владајућа елита људи који држе до себе, јасно је и гласно требало рећи „ АКО ВАМ СЕ НЕ СВИЂА – МАРШ НАПОЉЕ „ односно геополитичким речима, „Или под земљу, или ван земље „ нама свеједно . Гајити мејсијанске амбиције, у смислу некаквих историјских мисија, којима би се од заосталих нецивилизацијских друштвених групица створио народ, који би се или интегрисо међу јужнословенске народе, или чаробним штапићем потакнути . . .

Формирање друге, Титове Југославије, чини још катастрофалнију грешку . Нема комунизма са Неандерталцем. Да је наш предак Хомо Сапиенс, са Неандерталцима, Крапинским људима и ко зна којим семитским народима, праисторијски комунизам градио – данас би цео свет крекетао кмекетао јееекао и ијеееекао, те кајкао и кмечао као наши крајинаши, или не дај боже кајкавци . . . Где је највећа Титова грешка . КОСОВО Али , не било какво , него митско, митоманско Косово . Оно из бајки, басни и народних песама . Оно у коме храбри витезови кнеза Лазе, у кратким паузама између борби са змајевима паганства ( Покрштењаци проклети ) и извршења колективног самоубиства у отвореном јуришу на турске стрелце, и дан данас крекећу и кмекећу, у виду нечистих духова из жабокречина . . . Косово, кад је већ и запоседнуто 1913- те године, требало је Шћипетаре протерати у Албанију, бодљикаву жицу на границу, са таблама СРПСКА ЗЕМЉА – НЕ ГАЗИ ПРЕКО . Али не . . .Од праисторијских полуљуди, праве се радници самоуправљачи. Десетине милијарди долара . . .сваки разуман човек би рекао „ ГОНИ ИХ У ТРИ П . . . .М . . .“ Али не и комунисти, односно бесловесним јеврејским мејсијанством задојени најбесрамнији појединци свих наших народ аи народности, са Титом на челу . Они су се латили, историјске мисије, да козојебе који живе по канону Леке Дукађинија, предеву за први петогодишњи план у раднике самоуправљаче, од којих сваки има деце најмање за локални сеоски фудбалски клуб . Косово, као такозвана „ Социјалистичка аутономна област – покрајина“ као врућ кромпир , односно као орах у шупље дебло, бачено је „Српским комунистима“ .Они су се на замку, као афрички несврстани мајмуни ухватили . . . Ћак су и сами Американци, као традиционални непријатељи свега словенског, умног и разумног, као баштиници Таласократије, светских мора жандарми, јасно и гласно устврдили „ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ПОЧИЊЕ НА КОСОВУ „

Косово је рак рана Југославије. Гангрена која јој је захватила тело, као Титову ногу . Предложио, једном, умним и разумним комунистима, сентенцу, дали је неко, имао храбрости, поставити другу Титу питање . . . „ Заштп гангреном оболелу ногу не лечити по сваку цену интегрално са телом, без ампутације“ Наравно, нико здраворазуман, то не би предложио, али по сваку цену задржавање Неандерталаца, Крапинских људи и ко зна којег неевропског народа грозоморној мешавини – свакако јесте . . .Они су добри, лепи, часни, поштени, то што свако мало праве крвне освете, некакве Призренске лиге, што пале, пљачкају, силују и отимају . . . Е . . .браћо шћипетари, срећа Ваша, што за своје суседе не добисте неке аваре, или мађаре, или немце . . .не би Вас сада претекло ни за лолошки врт . . .Немојте приговарати . Трпње људских бића у Зоолошки врт европска је традиција, велике Европске Уније . Још средином двадесетог века – на тлу Холандије и Белгије постојали су Зоолошки вртови у којима су излагани мали црнци . Са шћипетарима, могло с еодлучно рзговарати на два начина : Први, дајте браћо руси АТОМСКО ОРУЖЈЕ, па их протерати у Турску, као што су Бугари протерали милион турака преко границе почетком осамдесетих година, све уз претњу употребом атомске бомбе . . .али не, то је нехумано, то је нецивилизовно, ето, овако је боље . . . Други начин, подели Косово, јебо цркве, јебо манантире, и попове и лопове, сазидаћемо лепше и веће, позлатити оловне кровове, смо да с ебеде решимо, али нееее, то није православно, то није цивилизацијски, овако је боље . . .

Слободан Милошевић већ је вадио кестење из ватре. Ту се више ништа није могло учинити. Најбогатији, најумнији и најразумнији срби, склони сеобамна и деобама, још средином седамдесетих година, схватили су у чему је ствар. Када за чатрњу у Ђаковици шиптар нуди милион марака – узми, брате србине, кад се први пут продаје, најскупље се продаје . За те паре, у Београду купи стан од 200 квадрата у самом центру, па буди србин, од сад па довека . Шћипетар исплати за прву чатрњу у селу – милион марака, за другу и трећу 500 000 ДМ, за пету, шесту десету 10 000 дем. ЗА ОСТАЛИХ ХИЉАДУ НЕ ПЛАТИ НИШТА – или се срби разбеже ко крајинаши . . .или да не помињем, . . .Али да с еоружја лате, то никако . . .то није европски, цивилизацијски, латити с еоружја у одбрану своје земље . . .убити отимача, заклати силеџију, никако, никако, то неиј цивилизацијски . . .а ово што је сада настало јесте .

 

КАКО ЈЕ БОМБАРДОВАЊЕ ПОЧЕЛО, сви знају,. А како је рат престао, сви знају а ћуте .Ево, ја ћу Вам рећи . Када су НАТО пријатељи заређали да уништавају електране, бабетине и ђедови нису могли гледати Касандре, Жуке и остале белосветске серије, нити преносе фудбалских утакмица, па почели крекетати и кмекетати „ Јојјј кад ће све ово престати, Косово је ИОНАКО отишло, што сад по нама због њих бомбе да падају „ ЈЕЛ ТАКО, ДОБРИ И ПОШТЕНИ НАРОДЕ, НИЈЕ ДАВНО БИЛО . . .СЕТИ СЕ

 

Ђорђе Вишекруна

Коментари

Коментари


Препоручујемо