КОСОВО – НАЈВЕЋА ПОЛИТИЧКА ГРЕШКА ЈОСИПА БРОЗА ТИТА | Жиг Инфо

КОСОВО – НАЈВЕЋА ПОЛИТИЧКА ГРЕШКА ЈОСИПА БРОЗА ТИТА

14563285_10207358501146306_5160722414908388575_n

Пример како једн потпуно безначајна територија, са још безначајнијим бројем становника, може загорчати живот једном великом светском народу, односно његовим јужним огранцима, вредна је спомена .

Дозволите, да текст отпочнем са неколицином парабола, толико пријемчивих нашем народу, најмање исто толико као лопову који поткрада моје текстове, једном пропедерисаном лудаку, који и рођену мајку шутира ногама . . . Како наша „Несврстана браћа“ лове мајмуне. Ни пушком, ни мрежом, ни копљем . . .једном веома простом замком . Издубе рупу у дрвету, величине мајмунске шаке . Затим у рупу ставе орах . Затим , тако да мајмун види, десетак пута стављају и ваде руку у рупу. Затим се удаље на пристојну удаљеност . Долази мајмун. Ставља руку у рупу. Хвата орах . . .покушава да извуче орах . . .тада се појављује човек . . .Мајмун скичи, кричи, кмекеће, чупа до крви руку из рупе . . .али орах не пушта . Тај орах, то је драги саговорници КОСОВО .

Како наша „Несврстана браћа“ усвајају јужнословенске културолошке обрасце . Сетимо се, једног старог вица, популарног средином осамдесетих година . Наиме, дошла двојица црнаца из Гане крајем шездесетих година , на студије у Југославију . Један оде у Београд, а други у загреб . . .Како то обично бива, сретну се они , после извесног краћег времена студирања, средином осамдесетих година у Сарајеву . С неба па у ребра, загребачки црнац проговори „ Кај си се нафракал, ћетник један бедасти „ показујући зачуђено шубару на глави црног му брата . Београдски црнац, као из топа испали „Марш, мајку ти јебем усташку . . .“ Начин, како Балкански глиб, баруштина и мочвра, делују на готово цео свет, просто је невероватан .

Ипак, најупечатљивији виц, актуелан сада, као и онда када је први пут испричан, подсвесно нам поручује, како то тумачи и сам господин Фројд, о ономе НЕЧЕМУ , што као жалац у месу мучи све балканске народе . . .наиме, сањао наш човек о далеким морима, океанима, бродовима, па стигао код Несврстаних у Африку, лепо га дочекали, цвећем окитили, цело село се сјатило да га поздави, гну антилопе на ражњу окрећу, сваве и веселе се његовом доласку, па тако, њему се приспава, дадоше му најрепрезентативније место у поглавичином шатору . . .из првог сна га прене црнац са к пиииииииип м од пола метра, и почне да га прогони прво око шатора, па све даље и даље . . .одмакне тако наш човек, у неуспешном бегству колико га ноге носиле, па кад му досади јуначки бежати окрене се према црнцу и рече „Шта ћемо сад . . .“ А црнац са к пиииииииииип м од пола метра лаконски рече „ ШТА ГОТ ХОЋЕШ – ТИ САЊАШ „ . .

Ето. . .да се вртимо озбиљним темама . Готово од освита историје , народи који су живели на данашњем „Балканском полуострву“ , било да су Трачани, Рашани, Илири, Авари, Јаподи, Бугари, Илири, Словени , Турци, Грци, Власи, Цинцри, Цигани, Татари, Кумани, Срби, Хрвати, Словенци, Црногорци, Шиптари, Мађари , Бошњаци . . .има их неких 245 народа и 2347 народности, били су сложни у једној ствари, наиме, што етнички ближи то закрвљенији и посвађанији . Још стари антички римски историчари о илирима казују „ Несложни, не поштују поглавре, прљави, склони пићу, плаховити, лако се дижу на оружје, добри ратници, али непостојани, склони паничарењу, брзо се распу и борбене редове покваре, вешти у лукавствима, али нејаког ума . После сваког, и најмањег пораза исказују ВЕЛИКИ КУКАВИЧЛУК . . . Није далеко од описа, било ког од наших „Народа“ и наравно „Народности „ . Јужни словени, односно грана словенског народа, која се као оружана трупа, населила на Хелмско полуострво, односно на њега се вратила у седмом веку, пошто су их као илире и трачане одатле почетком наше ере протерали римљани, састоји се од најмање пола туцета народа, односно народносних група, које се током историје, и за најмањи повод, толико крве кољу и ратују, често не знајући зашто. . . али . . .али . . . АЛИ СЕ И ПОМИРЕ, СЛОЖНИ У ЈЕДНОЈ ВЕЛИКОЈ ИДЕЈИ, ИДЕЈИ ЈУГОСЛОВЕНСТВА.

Јужнословенска идеја, о повезивању јужнословенских народа на ХЕЛМСКОМ ПОЛУОСТРВУ, није почела са „Комунистима“ нити с еса пропашћу СФРЈ окончава. Насупрот, та идеја стара је стотинама година . Највећа трагедиј те идеје – за њу знају и традиционални непријатељи словенских народа, Романски, Франачки и Германски народи, те по сваку цену, настоје да „ Балканске словене“ што више посвађају, закрве и замрзрве . . .Тако задњих пет векова . Илузорно је помислити, да би једна сложна држава јужних словена, снаге једне солидне Француске, доласком турских балија и козојеба средином четрнаестог века , имала икаквих проблема да их све побије . . .а остатак ( сиц . ) протера натраг у Анадолију . Међутим, долазак турака, наши словенски народи, дочекују толико међусобно закрвљени и посвађани, да листом, ПРИЛАЗЕ ТУРЦИМА, тако да се исти у чуду налазе, словени, хришћани, словени богумили, словени шизматици, словени профитери, словени скоројевићи, сви код њих долазе . . .помоћ против оних других тражити . НА КОСОВУ СЕ ЛАЗАР ПРОВЕО, И БОЉЕ НЕГО ШТО ЈЕ МИСЛИО ДА ЋЕ . . .

Турски извори, помињу Балкан, као септичку јаму, у којој се имају потрпати сви башибозуци, сви бесловесни, махнити, бесомучни и беспризорни ( Речи Балтазара Богишића ) за које није исплативо плаћати циганина да их на колац набија. Овакав галиматијас, као жалац у месу све и једног словенског народа ( Речи Владете Јеротића ) и дан данас је рак рана, и на жалост гробар, све и једног нашег народа . Формирањем Прве Краљевине СХС – Југославије, истина, заокружен је добар део јужнословенског простора, истина, без Бугара, што с епоказује као трагична грешка, али, истовремено, у оквиру тог простора, заокружује се и известан број етничких „Шћипетара „ данас познатијих као Албанаца . Овај народ, једини је поред Баска ( Баскијски сепаратисти ) који спада у не европске, односно НЕИНДОЕВРОПСКЕ НАРОДЕ . И см поглед на њихово мајмунолико држање, њихов крекетави и кмекетави изговор, близак крајинашким Крапинцима и Неандерталцима, те чак шта више, и сам поглед на њихов циганоидни телесни склоп, говори сваком здраворазумном човеку, да са таквим људима НЕ ТРЕБА ИМАТИ НИКАКВОГ ПОСЛА . Није требало имати, нити икада ивше треба имати . О ову чињеницу опекли су се једнако и Краљ Александар, али и Маршал Тито . Решење „Албанског питања“ у бити је било јако просто, а данас готово немогуће . Као и свака држава, одновно владајућа елита људи који држе до себе, јасно је и гласно требало рећи „ АКО ВАМ СЕ НЕ СВИЂА – МАРШ НАПОЉЕ „ односно геополитичким речима, „Или под земљу, или ван земље „ нама свеједно . Гајити мејсијанске амбиције, у смислу некаквих историјских мисија, којима би се од заосталих нецивилизацијских друштвених групица створио народ, који би се или интегрисо међу јужнословенске народе, или чаробним штапићем потакнути . . .

Формирање друге, Титове Југославије, чини још катастрофалнију грешку . Нема комунизма са Неандерталцем. Да је наш предак Хомо Сапиенс, са Неандерталцима, Крапинским људима и ко зна којим семитским народима, праисторијски комунизам градио – данас би цео свет крекетао кмекетао јееекао и ијеееекао, те кајкао и кмечао као наши крајинаши, или не дај боже кајкавци . . . Где је највећа Титова грешка . КОСОВО Али , не било какво , него митско, митоманско Косово . Оно из бајки, басни и народних песама . Оно у коме храбри витезови кнеза Лазе, у кратким паузама између борби са змајевима паганства ( Покрштењаци проклети ) и извршења колективног самоубиства у отвореном јуришу на турске стрелце, и дан данас крекећу и кмекећу, у виду нечистих духова из жабокречина . . . Косово, кад је већ и запоседнуто 1913- те године, требало је Шћипетаре протерати у Албанију, бодљикаву жицу на границу, са таблама СРПСКА ЗЕМЉА – НЕ ГАЗИ ПРЕКО . Али не . . .Од праисторијских полуљуди, праве се радници самоуправљачи. Десетине милијарди долара . . .сваки разуман човек би рекао „ ГОНИ ИХ У ТРИ П . . . .М . . .“ Али не и комунисти, односно бесловесним јеврејским мејсијанством задојени најбесрамнији појединци свих наших народ аи народности, са Титом на челу . Они су се латили, историјске мисије, да козојебе који живе по канону Леке Дукађинија, предеву за први петогодишњи план у раднике самоуправљаче, од којих сваки има деце најмање за локални сеоски фудбалски клуб . Косово, као такозвана „ Социјалистичка аутономна област – покрајина“ као врућ кромпир , односно као орах у шупље дебло, бачено је „Српским комунистима“ .Они су се на замку, као афрички несврстани мајмуни ухватили . . . Ћак су и сами Американци, као традиционални непријатељи свега словенског, умног и разумног, као баштиници Таласократије, светских мора жандарми, јасно и гласно устврдили „ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ПОЧИЊЕ НА КОСОВУ „

Косово је рак рана Југославије. Гангрена која јој је захватила тело, као Титову ногу . Предложио, једном, умним и разумним комунистима, сентенцу, дали је неко, имао храбрости, поставити другу Титу питање . . . „ Заштп гангреном оболелу ногу не лечити по сваку цену интегрално са телом, без ампутације“ Наравно, нико здраворазуман, то не би предложио, али по сваку цену задржавање Неандерталаца, Крапинских људи и ко зна којег неевропског народа грозоморној мешавини – свакако јесте . . .Они су добри, лепи, часни, поштени, то што свако мало праве крвне освете, некакве Призренске лиге, што пале, пљачкају, силују и отимају . . . Е . . .браћо шћипетари, срећа Ваша, што за своје суседе не добисте неке аваре, или мађаре, или немце . . .не би Вас сада претекло ни за лолошки врт . . .Немојте приговарати . Трпње људских бића у Зоолошки врт европска је традиција, велике Европске Уније . Још средином двадесетог века – на тлу Холандије и Белгије постојали су Зоолошки вртови у којима су излагани мали црнци . Са шћипетарима, могло с еодлучно рзговарати на два начина : Први, дајте браћо руси АТОМСКО ОРУЖЈЕ, па их протерати у Турску, као што су Бугари протерали милион турака преко границе почетком осамдесетих година, све уз претњу употребом атомске бомбе . . .али не, то је нехумано, то је нецивилизовно, ето, овако је боље . . . Други начин, подели Косово, јебо цркве, јебо манантире, и попове и лопове, сазидаћемо лепше и веће, позлатити оловне кровове, смо да с ебеде решимо, али нееее, то није православно, то није цивилизацијски, овако је боље . . .

Слободан Милошевић већ је вадио кестење из ватре. Ту се више ништа није могло учинити. Најбогатији, најумнији и најразумнији срби, склони сеобамна и деобама, још средином седамдесетих година, схватили су у чему је ствар. Када за чатрњу у Ђаковици шиптар нуди милион марака – узми, брате србине, кад се први пут продаје, најскупље се продаје . За те паре, у Београду купи стан од 200 квадрата у самом центру, па буди србин, од сад па довека . Шћипетар исплати за прву чатрњу у селу – милион марака, за другу и трећу 500 000 ДМ, за пету, шесту десету 10 000 дем. ЗА ОСТАЛИХ ХИЉАДУ НЕ ПЛАТИ НИШТА – или се срби разбеже ко крајинаши . . .или да не помињем, . . .Али да с еоружја лате, то никако . . .то није европски, цивилизацијски, латити с еоружја у одбрану своје земље . . .убити отимача, заклати силеџију, никако, никако, то неиј цивилизацијски . . .а ово што је сада настало јесте .

 

КАКО ЈЕ БОМБАРДОВАЊЕ ПОЧЕЛО, сви знају,. А како је рат престао, сви знају а ћуте .Ево, ја ћу Вам рећи . Када су НАТО пријатељи заређали да уништавају електране, бабетине и ђедови нису могли гледати Касандре, Жуке и остале белосветске серије, нити преносе фудбалских утакмица, па почели крекетати и кмекетати „ Јојјј кад ће све ово престати, Косово је ИОНАКО отишло, што сад по нама због њих бомбе да падају „ ЈЕЛ ТАКО, ДОБРИ И ПОШТЕНИ НАРОДЕ, НИЈЕ ДАВНО БИЛО . . .СЕТИ СЕ

 

Ђорђе Вишекруна

Коментари

Коментари


Препоручујемо