КРЕНИТЕ У НАБАВКУ НА ВРЕМЕ! Овако раде радње за празнике | Жиг Инфо

КРЕНИТЕ У НАБАВКУ НА ВРЕМЕ! Овако раде радње за празнике

За Сретење, Дан државности Србије, дежурне продавнице могу бити затворене, саопштили су из Секретаријата за привреду.

Велетржница Београд за време државног празника, 15. и 16. фебруара, биће отворена 24 сата.

Из београдског Секретаријата за привреду саопштавају да на Дан државности Србије дежурне продавнице могу бити затворене, док дан раније, 14. фебруара, дежурне продавнице претежно прехрамбене робе (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и друго) морају да раде најмање од девет до 18 сати, а у четвртак, другог дана празника, морају да раде најмање од девет до 12 часова.

На дан државног празника неспецијализовани продајни објекти у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбене робе, као и посебни трговински формати, могу бити затворени.

Бензинске станице на државним путевима првог и другог реда и општинским путевима на територији града радиће 24 сата, а остале пумпе најмање од шест 6 до 20 сати.

Дежурне продавнице које у време државних и других празника обављају делатност дужне су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника.

Сви трговински и занатски објекти за време државног празника Сретења могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу.

У дане када се празнује државни празник Сретење угоститељски објекти у стамбеним зградама могу радити најдуже до 24 сата и емитовати музички програм до 23 сата, а други ресторани и кафићи који се не налазе у стамбеним зградама, могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена.

Када је реч о пословницама Поште Србије, у Београду ће дежурати неколико пошта, од којих ће пошта у Таковској 2 радити цео дан, док ће поште у Савској, на Шумадијском тргу, у улици Пилота Михајла Петровића и у Главној у Земуну радити од осам до 15 сати, саопштиле су Поште Србије.

Од осам до 19 сати, у среду и четвртак, радиће поште у шопинг центру „Стадион“ и у Новом Меркатору, док ће од осам до 20 сати радити пошта у „Универекспорту“ у Нехруовој улици.

Током празника дежураће шест пошта у Новом Саду, и то она у улици Темерински пут од осам до 20.30 сати, док ће од седам до 20 сати радити поште у Теодора Мандића 23, улици Футошки пут 93ц, Балзаковој 59, Бајчи Жилинског 4 и др Светислава Касапиновића 10-14.

Такође, радиће и три поште у Суботици, а по две у Крагујевцу, Нишу, Панчеву и Зрењанину.

По једна пошта дежураће у Бору, Ваљеву, Врању, Зајечару, Јагодини, Параћину, Кикинди, Аранђеловцу, Краљеву, Новом Пазару, Крушевцу, Лесковцу, Темерину, Бачкој Паланци, Каћу и Вршцу.

Такође, у Пироту, Пожаревцу, Прокупљу, Смедереву, Сомбору, Сремској Митровици, Ужицу, Пријепољу, Чачку, Шапцу, Лозници, на Копаонику и Златибору, дежураће по једна пошта, као и све поште на граничним прелазима.

Београдске пијаце у среду и четвртак радиће уобичајено, од шест до 19 сати, као и Отворени тржни центар – Нови Београд („Бувљак“) чије је радно време од осам до 16 сати.

„Пијаца за промет старих ствари и робе са грешком – Миљаковац“ током два празнична дана радиће уобичајено, од шест до 19, сати, „Душановац“ продаја из возила такође ће радити редовно, док ће тржни центар „Крњача“ радити од 11 сати.

ало

Коментари

Коментари


Препоручујемо