КРУШЕВЉАНИН ЗА ПРИМЕР На улици је пронашао КОВЕРТУ ПУНУ НОВЦА и одушевио пензионера који је цео дан ПЛАКАО | Жиг Инфо

КРУШЕВЉАНИН ЗА ПРИМЕР На улици је пронашао КОВЕРТУ ПУНУ НОВЦА и одушевио пензионера који је цео дан ПЛАКАО

Милован Живковић, радник Културно-просветне заједнице, пронашао је јуче на платоу испред Дома синдиката у Крушевцу коверат са 1.590 евра које је, након краће потраге, вратио власнику, пензионеру из околине Варварина.

– Враћао сам се из Крушевачког позоришта, где сам био службено, и поред последње фонтане у низу, на платоу испред Дома синдиката, угледао сам плаву коверту. Гурнуо сам је ногом и из ње је испао новац. Зграбио сам је и наставио ка канцеларији где сам колегама дао коверту да преброје новац – присећа се Миша Живковић који ради као организатор програма у КПЗ.

У коверти се налазио налог за исплату новца из банке са подацима власника и 1.590 евра. Недостајало је 110 евра у односу на цифру са исплатног налога. Касније се испоставило да је власник тих 110 евра претходно заменио у мењачници.

– Новац сам однео у банку одакле су позвали власника. Испоставило се да је реч о девизном пензионеру, старом 81 годину. Када је видео да му нема новца плакао је и ударао се у груди. Имао сам утисак да би тешко преживео да још сат или два није знао шта му је са новцем – прича Миша.

Срећни пензионер је Миши понудио награду али је он то без оклевања одбио.

– Ко зна где је и шта све радио у Аустрији да би стекао пензију. Да нисам нашао власника новац бих сигурно дао у хуманитарне сврхе. Није било шансе да га задржим – јасан је Милован.

Миша истиче да ово није први случај да је неко од радника Културно-просветне заједнице нашао новац и вратио га власнику. Исто је урадио музички уредник Радивоје Симић када је пре неколико година нашао новчаник са пар стотина евра.

С. Миленковић     Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Нова смрт на фудбалском терену

Фудбалер Бен Идрис Дерме (34) преминуо је током викенда преминуо је на терену током утакмице Купа Француске. Дефанзивац, пореклом из Буркне Фасо, пао је као ...