КРУШКА ПАДА НА АУТОПУТУ КОД ВРЧИНА Најављен протест због забране извоза крушке у Русију | Жиг Инфо

КРУШКА ПАДА НА АУТОПУТУ КОД ВРЧИНА Најављен протест због забране извоза крушке у Русију

Увоз српских крушки у Русију, није забрањен, већ привремено обустављен, док експертски тимови са обе стране не обаве неопходне консултације, рекли су у фебруару 2018. из Управе за заштиту биља Министарства пољопривреде.

Русија од тада уводи забрану увоза крушака из Србије, што је било објављено је на сајту Руске службе за фитосанитарни надзор. Из ове службе наводе да су Националној организацији за карантин и заштиту растиња Србије више пута пријављивали да су забринути због квалитета крушке из Србије.

Још увек није познато ко је и на који начин из Србије успео да у Руску Федерацију допреми сорту крушке која није карактеристична за ово поднебље. Извесно је да фалсификовање документације за последицу има привремену блокаду извоза крушака из Србије у Русију, након сличног инцидента са јабукама из 2015. године, може урушити углед Србије на руском тржишту.

Како је род крушке већ одавно стигао за бербу, а тржиште ка Русији још није дозвољено, произвиђачи овог воћа најављују да ће у уторак 12.06.2018. године блокирати Аутопут код Врчина.

-Протест смо пријавили и поред произвођача крушака са подручја ГО Гроцка, прикључиће нам се и остали из готово свих крајева Србије. Најавили смо протест у 15. часова тако што ћемо блокирати Аутопут код Врчина, изјавио је за Жиг Инфо један од организатора.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Чешка, рај за нездрави живот

За све који не желе да живе здраво, прија им нездрава храна, пуше или пију алкохол Чешка је прави рај у оквиру Европске уније. Од ...