ЛАЖНА ПАТРОНАЖНА СЕСТРА ОТЕЛА БЕБУ Тетки рекла да опере руке, па је закључала у купатилу и ПОБЕГЛА СА ДЕТЕТОМ, ухапшена након велике акције | Жиг Инфо

ЛАЖНА ПАТРОНАЖНА СЕСТРА ОТЕЛА БЕБУ Тетки рекла да опере руке, па је закључала у купатилу и ПОБЕГЛА СА ДЕТЕТОМ, ухапшена након велике акције

Полиција Кантона Сарајево, у сарадњи са тужиоцима Кантоналног тужилаштва и Обавјештајно-безбедносном агенцијом (ОБА), ухапсила је женску особу чији су иницијали М.Д. (28) због сумње да је отела новорођенче у Хаџићима код Сарајева, потврдила је портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић.

Како пише Клиx.ба беба је прошла лекарске прегледе и уврђено је да нема никаквих здравствених потешкоћа па је враћена родитељима Лејли и Кенану Исмајловском.

Како незванично сазнајемо жена која је јуче у Хаџићима отела бебу, која је рођена пре десет дана, има психичке потешкоће.

Према незваничним и непотврђеним информацијама из полиције, жена која је отела бебу наводно се породила у исто време када и Лејла Исмаиловски, мајка отете беба али је, нажалост изгубила своје дете па се, наводно, одлучила на овај очајнички корак.

Она је ушла у дом ове породице тако што се представила као патронажна сестра. Искористила је тренутак, узела дете и побегла из куће.

Како се незванично сада може чути из извора блиских полицији, психички проблеми лажне патронажне сестре настали су управо због губитка њене бебе. Фактор напомиње да су ово званично непотврђене, али информације које су добили из полицијских извора.

Беба пронађена након велике акције

Новорођенче које је у послеподневним сатима у четвртак отето у Хаџићима пронађено је након опсежне акције службеника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево у сарадњи са кантоналним тужиоцима и припадницима Обавјештајно-безбједносне агенције.

Беба је пронађена у четвртак око 22:15 у Хостелу Феријалац у насељу Маријин Двору у Сарајеву.

Подсећања ради, полиција је јуче добила пријаву да је у улици Игманска непозната жена, која се представила као патронажна сестра, отела бебу и побегла у непознатом правцу.

Hostel u kome je pronađena ukradena beba

Одмах по пријави велики број полицајаца изашао је на место догађаја те је покренута опсежна акција потраге за женском особом, односно отетом бебом. Полицајци су током потраге појачали присуство и на излазима из Кантона Сарајево, али и на ширем територију.

Како је Клиx раније сазнао, жена је долазила више пута у току дана, а била је покривена и у белом мантилу, те се представила као патронажна сестра.

Последњи пут када је дошла, мајка је отишла да пријави дете, а с бебом је остала сестра мајке односно бебина тека.

Наводно је жена, која се представила као патронажна сестра, рекла особи која је чувала дете да дезинфикује руке у купатилу, а онда ју је закључала, узела бебу и побегла из стана.

Бавчићева је рекла да је, након опсежне потраге, М.Д. пронађена синоћ око 22.15 часова са живом и здравом бебом у хостелу „Феријалац“ у сарајевском насељу Маријин Двор.

М.Д. која је осумњичена за кривично дјело одузимање дјетета ће након криминалистичке обраде у Министарству унутрашњих послова бити предата у надлежност Кантоналног Тужилаштва на даље поступање.

Клиx.ба/Фактор.ба/Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо