ЛЕПА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ: Отворена реновирана амбуланта у Бегаљици | Жиг Инфо

ЛЕПА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ: Отворена реновирана амбуланта у Бегаљици

Здравствена станица у селу Бегаљица код Београда, у чије је реновирање уложено 10,3 милиона динара, отворена је данас за грађане.

Како се наводи у саопштењу београдских власти, отварању те амбуланте присуствовали су заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић и градски менаџер Горан Весић.

„Посебну захвалност дугујемо и ЕУ чијим средствима је до реконструкције амбуланте у Бегаљици и дошло. Реконструкција је започета пре више од годину дана и за то је издвојено 10,3 милиона динара. Општина Гроцка је издвојила средства за намештај и све оно што је неопходно да амбуланта проради. Данас смо поставили стандарде како би требало да изгледају амбуланте у свим нашим насељима“, рекао је Младеновић.

Према његовим речима, сада ће мештани тог дела општине Гроцка моћи да користе услуге физикалне терапије која се осам година није обављала у тој здравственој станици, па неће морати да иду у неке друге домове здравља у центру Београда.

Градска секретарака за здравство Вера Дражић казала је да се у здравственој станици налази службе опште медицине, стоматологије и физикална медицина.“Град Београд је определио средства за набавку нове опреме за службу физикалне медицине и рехабилитације. Очекујемо да ће та опрема у року од месец дана стићи у ову здравствену станицу“, рекла је она и најавила да ће град током ове године за медицинску опрему и мања инвестициона улагања у здравствене објекте у Гроцкој уложити 14 милиона динара.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић изразио је задовољство због отварања здравствене станице, јер ће то пуно значити становницима тог дела општине.“Ово је највеће улагање у последњих 30 година у јужном делу наше општине, када је реч о здравственим станицама. Општина Гроцка, која је ограничена својим буџетом, успела је да нађе спонзоре који су амбуланту опремили намештајем, а у томе је доста помогао и градски Секретаријат за здравство“, додао је Симоновић.

 

(beoinfo)

Коментари

Коментари


Препоручујемо