субота, 06 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ИСПРАЋЕН ПОСЛЕДЊИ ВОЗ ЗА БАР СА ГЛАВНЕ ЖЕЛЕЖНИЧКЕ СТАНИЦЕ: Машиновођа сиреном још једном поздравио путнике, а онда се зачула песма А САД АДИО! ДА СЕ НАЈЕЖИШ! (ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

БЕОГРАД – Да ће од 1. јула у потпуности бити обустављен железнички саобраћај са Главне железничке станице у Београду одавно је познато, али нико није ни могао да слути колико ће емотивно бити испраћен последњи воз за Бар.

https://www.facebook.com/viziteam.net/videos/1591865967578220/ Путници су се полако укрцавали у вагоне спремни за полазак у 21.10 часова, њихови најближи су им махали за растанак, а онда су се станицом проломили први тактови чувене песме “А сад адио”.

ФОТО:PRINTSCREEN/FACEBOOK

Свако ко је барем једном путовао овим возом у Црну Гору на море или пратио своју породицу, није могао да остане равнодушан на овај снимак. Готово филмску сцену употпунио је и сам машиновођа поздравивши путнике, али и своју станицу, гласном сиреном.

ФОТО:PRINTSCREEN/FACEBOOK

Од данас ће сви ауто-возови за Бар кретати са железничке станице у Топчидеру. Главна железничка станица Београд изграђена између 1882. и 1885. по плановима архитекте Драгутина Милутиновића, има статус споменика културе од великог значаја. Повезана је непосредно са изградњом прве српске железничке пруге Београд–Ниш, довршене 1884. године. Зграда је изграђена по узору на железничке станице великих европских земаља и стоји као монументално здање. Место где је станица изграђена звало се Циганска бара и касније Бара Венеција.

ФОТО: НЕМАЊА ПАНЧИЋ

Први воз са ове станице кренуо је ка Земуну уз дворске почасти, 20. августа (1. септембра) 1884. године у 15 часова. Први путници били су краљ Милан, краљица Наталија и престолонаследник Александар Обреновић, на путу ка Бечу. Свечаном отварању станице присуствовало је више од 200 иностраних званица и више хиљада грађана. ИЗВОР: КУРИР.РС/ФОТО:Printscreen/Facebook    

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније