среда, 28 јул 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПОРАЖАВАЈУЋЕ И ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ! ПОРАЖАВАЈУЋЕ И ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ Барајево и Сопот без беба, у Гроцкој само 4 у новембру 2018.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

ПРЕМА подацима које су објавили статистичари Секретаријата за управу, на територији општина Барајево и Сопот у новембру прошле године није рођено ниједно дете. Такође, у истом месецу на територији престонице, у брачне воде упловила су 624 пара, док је потписано чак 260 развода. Рођено је укупно 2.008 беба, а преминуло је 1.938 Београђана.

 Највише бракова склопљено је на територији општине Палилула, укупно 81, док су се у новембру највише разводили супружници са пребивалиштем на Вождовцу. У Сопоту је забележено свега једно венчање и ниједан развод. У најмлађој београдској општини, Сурчину, свега два развода и десет судбоносних "да". Расположени да у зимским данима уплове у брачне воде били су становници Вождовца са 72 склопљена брака, Новобеограђани са 61 и Земунци са 58.

Статистика престонице за новембар бележи да је убедљиво највише беба рођено на територији Савског венца. Тачније 1.455 новорођенчади, што је скоро 80 одсто од укупне бројке за целу престоницу. Овде је забележено и девет мртворођених беба. Ови подаци су годинама слични, јер се на територији ове општине налазе породилишта. Статистика говори и да је много мање беба рођено у приградским градским општинама него у централним.

- У Сурчину су рођене две бебе, у Младеновцу три, у Гроцкој четири, а у Лазаревцу пет - наводи се у подацима Секретаријата за управу. - У Земуну 188, а на територији општине Звездара само једна беба више, односно 189.

Међутим, према постојећој статистици није забележена ниједна општина без преминулих. Највише грађана у новембру преминуло је на Савском венцу и у Земуну. Најмање смртних исхода било је у Сопоту, Сурчину и на Старом граду.

 

ВЕНЧАЊА И РАЗВОДИ

НА ТЕРИТОРИЈИ Београда у 2017. години склопљено је 9.207 бракова, а потписано је 2.410 папира за развод. Занимљиво је и да су тада у брачне воде највише упловљавали супружници старости од 30 до 39 година, и то углавном у септембру. Најмање развода било је у Сопоту, а највише на Палилули.

 

Ј. Динчић, Новости

Промо

Bg

Најчитаније