уторак, 19 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

КО СЕЧЕ ДРВЕЋЕ НА УШЋУ И КАЛИШУ? "Зеленило": За све информације зовите "Скијалишта Србије"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Сеча дрвећа на Ушћу и Калемегдану почела је рано јутрос, на површини која је предвиђена за изградњу гондоле, а како "Блиц" сазнаје одговорни носилац пројекта је ЈП "Скијалишта Србије".

 

Снимак и фотографије сече дрвећа преплавиле су друштвене мреже, узбудиле грађане престонице, због чега смо се обратили ЈП "Зеленило Београд" како бисмо сазнали ко је одговоран за ову акцију и колико ће стабала бити исечено, пошто на терену нема никаквих информација о томе какви се радови спроводе.

 

- Носилац пројекта је ЈП "Скијалишта Србије", молим Вас да се за информације обратите овом предузећу - написали су у одговору из "Зеленила".
 
Изградња гондоле која ће повезивати Калемегдан и Ушће требало би да почне у мају, а у плану је предвиђено да жичара буде опремљена са 25 кабина.
Град Београд финансира једну трећину пројекта, а остатак Република Србија, односно Министарство трговине, туризма и телекомуникација.
 
Извођачи радова су фирме "Леитнер С.п.а Випитен", КОТО, "Елкомс" и "Дел инг".
 
Сеча и на Калемегдану
 
Због изградње гондоле Београђани су јутрос остали без омиљеног дрвета на Калемегдану, а према лавини коментара на друштвеним мрежама дрво је са собом однело много успомена и сећања.
 
Како сазнајемо, исечен је повећи број стабала и на Београдској тврђави.
Љ.С.  Блиц

Промо

Bg

Најчитаније