уторак, 09 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Бака од 80 година је била превише спора да пређе улицу док траје зелено светло, и због тога замало ЗАВРШИЛА У ЗАТВОРУ

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 
Да ли знате да због преласка пешачког прелаза на црвено светло, тачније само пар корака по појављивању "црвеног чикице" можете да одете у затвор?
 
Многи нису знали, али да таква могућност постоји, па чак и да је прилично реална, сазнали смо из једног писма читалаца које је пре неколико дана објављено у "Политици".
 
"У Булевару краља Александра, код Вуковог споменика, између Голсвортијеве улице и једног од главних улаза у Вуков парк налази се обележени пешачки прелаз, врло прометан, преко кога током целог дана прелази много пешака који се сусрећу и сударају идући из оба правца, што отежава и успорава кретање. Прелаз је дугачак, прелази преко два коловоза са по две траке за аутомобиле, и преко трамвајске баштице са два трамвајска колосека који се пружају по средини улице.
Догодило се једног дана да је у већој групи пешака који су на овом прелазу, после сигнала да је прелаз дозвољен, пошли у правцу Вуковог парка, била и једна госпођа од 80 година, која је почела да заостаје. Била је сасвим близу плочника на другој страни улице, можда два-три њена ситна корака далеко, када се на семафору упалило црвено светло за пешаке. Искусни полицајац, одмах је "прискочио" и написао пријаву госпођи. Изречена јој је казна (!) од 5.000 динара.
 
Госпођа решење није добила, вероватно није никог било у њеном дому, можда је била у болници, можда на бањском лечењу... Прекршајни суд, Устаничка број 14, судија Олга Н. донео је решење према којем се кажњеној Л.М. новчана казна замењује у казну затвора у трајању од пет дана, а на основу члана 315 Закона о прекршајима.
Стара госпођа није одведена у затвор, платила је новчану казну од 5.000 динара. Само зато што је била спора на пешачком прелазу. Где је овде људскост", написао је Владимир Лепојевић из Београда.

Промо

Bg

Најчитаније