уторак, 14 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

(ВИДЕО) БЛОКАДА: Грађани блокирали радове на Тргу републике

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Марко Бастаћ, председник општине Стари град најавио је да од данас у 12 сати започиње блокаду радова на Тргу Републике.

 

Као што је и речено, данас су ти радови и блокирани.

 

„Ми ћемо данас у 12 сати на Тргу Републике блокирати багере и нећемо дати да се наставе радови, који подсећају као да је неко ратно време, време које није нормално“, рекао је Бастаћ гостујући на Н1.

Он додаје да бетонске баријере у центру града нису нормална слика.

Први човек Старог града каже да је ово јасна порука свим грађанима Старог града да су кажњени што нису гласали за Српску напредну странку.

„Референдум је вид притиска да ови радови стану, а док не буде одрђжан референдум ми ћемо блокирати радове сваки дан. Данас је 26. дан како је направљен договор општине Стари град и грађана, ми имамо канцеларију за одбрану Калемегдана и дежура се сваки дан на месту где би била почетна станица за жичару, јер то није ни гондола“, изричит је Бастаћ.

На питање да ли су тачне оптужбе заменика градоначелниак Горана Весића да општина, односно СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ дугује 90 милиона динара за неплаћене рачуне, Бастаћ је рекао да је то тачно, јер општина не добија довољно новца од Града, који расподељује новац.

„Карта за базен би, да би он био исплатив, требало да буде 20 евра, а кошта 300 динара да би сви грађани могли да га користе. Нека нам Град отпише дуговање, као што су то урадили на пример Центру Сава“, поручио је Бастаћ гостујући на Н1.

Инфобриф, Н1/Герила.рс

Најчитаније