среда, 05 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НИЈЕ ЛАЖНА ВЕСТ! Након паљења куће новинара Јовановића, Симоновић добио назив улице због заслуга!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Да ли верујете да је Драгољуб Симоновић, десетак дана након што је запаљена кућа нашег новинара Јовановића успео да издејствује у Скупштини града Београда да се назив његове улице промени по његовој фамилији?

 Управо се то и десило јер, улица Касаповачка у Врчину од 22. децембра 2018. више не носи тај назив већ по "Браћи Симоновић" и заслузи те фамилије. Наиме, Скупштина града Београда је у том периоду променила више назива улица на читавој територији. Међу тим променама нашла се и улица, сада бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића. Према образложењу објављеном у Службеном листу Града Београда у наведеној улици од давнина живе чланови породице Симоновић чијим сопственим радом и заслугом свих чланова породице је направљена и улица уз железничку пругу. Како је наведена улица формирана 1988. године на иницијативу покојних, браће Симоновића, постоје оправдани разлози да иста по њима добије и назив. Становници су пре формирања Улице били повезани са Касаповачком улицом само пругом.

bracasimonovic

Подсетимо се још једном, у ноћи 12. децембра 2018. године новинару нашег портала Милану Јовановићу изгорела је кућа у подметнутом пожару. Како се установило касније истрагом, као главни налогодавац осумњичен је управо Драгољуб Симоновић. На првом заказаном рочишту Симоновић се није појавио, а његов правни заступник је тврдио да није примио позив за исто. Следеће суђење је заказано за 24. мај.

Ако узмемо у обзир да је град Београд десетак дана након паљења куће променио назив Симоновићеве улице, односно Касаповачке у Браћа Симоновић, може се десити да је позив за "Паликућу" отишао на стари непостојећи назив.

Симоновић већ једном тражио промену имена улице

Иначе, Драгољуб Симоновић је још 2013. године покушао да промени назив Касаповачке улице у Браћа Симоновић, међутим тада му није успело. Наиме,на седници Скупштина општине Гроцка у фебруару 2013. године, донела је одлуку да се усвоји предлог Комисије за доделу назива улица и тргова, о промени назива Касаповачке улице. Иницијатива је потекла од Драгољуба Симоновића, да се сокак, где он, његов брат и још родбине Симоновића који имају седам кућа у њој, добије име по њима. Да је Министарство управе и локалне самоуправе то одобрило, Касаповачка улица би била још тада преименована. Међутим, када је наша редакција објавила ову информацију, јавност је била згрожена те се од ње одустало.

Те 2013, године за медије је изјављено да према Правилнику Комисије за доделу назива улица и тргова Београда, мора да прође три године од упокојења, да би име личности могло да буде предлог за име улице, док су у ГО Гроцка имали другачије објашњење.

-Захтев да улица добије име Браћа Симоновић поднет још 1996. године.Тадашња власт је хтела да донесе одлуку да се улица назове по народном хероју Сави Ковачевићу, али су становници те улице одбили предлог - кажу у општини. - Траса на којој је изграђен пут у дужини од 600 метара је до 1970. године била у брлогу и врзини. Покојни Драгослав Симоновић и покојни брат Никола Симоновић, сами су насули трасу каменом, у ширини од два метра. У улици живе искључиво грађани који се презивају Симоновић, и који су сви сагласни са предлогом да улица добије назив Браће Симоновић, рекли су те 2013. године из ГО Гроцка.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Најчитаније