среда, 05 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Станари хотела „Бристол“ остали без струје и фиксних телефона

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

У хотелу „Бристол“, у коме је остало још 11 породица војних лица, данас је искључена струја, а искључени су и фиксни телефони, рекао је за Н1 пензионисани заставник и станар Бристола Драган Стојановић.

 

„Добили смо информацију из ЕПС-а да је по налогу Министарства одбране у хотелу искључена струја“, каже Стојановић. „Скинут је и рутер за фиксне телефоне и они су такође од јутрос искључени“, додао је.

Стојановић је рекао да су се породице које и даље живе у том хотелу обратиле Заштитнику грађана, тражећи да реагује.

Зимус је станарима тог хотела искључено грејање, затим и лифт, па су најављене рестрикције струје. Станари су ипак поручили да одатле неће изаћи док не добиљу своје станове.

Они су у априлу добили писмо од Војног правобранилаштва у ком се од њих тражи да се иселе из тог објекта у року од осам дана или ће против њих бити покренут парнични поступак за њихово исељење. Војно правобранилаштво се позива на одлуку Владе из августа прошле године за коју станари Бристола тврде да се не односи на њих.

Станари су поновили да се неће иселити из хотела Бристол без трајног решавања стамбеног питања.

Почетком маја, Министарство одбране прекршило је закључак Владе Србије и без примопредаје напустило хотел „Бристол“, у коме је остало још 11 породица војних бескућника, са више од 20 чланова, навели су тада станари.

Закључком Владе Србије од 28. августа 2018. године, утврђена је обавеза Министарства одбране да објекат војног хотела „Бристол“ испразни „од лица и ствари“, измири све трошкове комуналија и струје и преда Републичкој дирекцији за имовину.

До те примопредаје, упозорили су војни бескућници, никад није дошло, само је у четвртак окачено обавештење којим им се ставља до знања да од 1. маја престаје са радом рецепција, а да су све испражњене собе закључане и запечаћене.

Објекат Бристола би, према уговору са Републиком Србијом, требало да преузме компанија „Београд на води“ која намерава да га реконструише у луксузни хотел.

Н1/Данас

Најчитаније