субота, 06 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Град Београд разматра наплату уласка возилима у центар града

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Челници Београда сматрају да је једно од решења за колапс у граду наплата уласка у центар града. Због тога је Секретаријат за саобраћај расписао јавну набавку за израду студије "Управљање саобраћајем у Београду кроз модел тарифирања приступа централној зони", пишу Вечење новости. Тендер ће бити отворен 26. јуна.

 

Како пишу Новости, изабрани понуђач имаће 180 дана да анализира искуства из праксе градова који примењују управљање загушењима, али и да анкетира грађане шта мисле о наплати уласка у центар. Требало би и да предложе одговарајући модел и политику управљања загушењима, али и да понуде технологију којом би то могло да се уради.

Очекује се и дефинисање зоне у оквиру које би се управљало застојима. Захтева се и да се уради саобраћајна анализа, односно да се увиди како би наплата утицала на саобраћај у оквиру зоне и ван ње, односно по њеном ободу. Требало би урадити и финансијску анализу, као и анализу правног оквира.

Тражена студија базира се на Смарт плану развоја саобраћаја до 2033. године, до када ће Београд, према речима стручњака, имати уређене најбитније путне правце, попут Унутрашњег магистралног прстен, четири линије БГ воза и две линије метроа. Потребно је понудити и алтернативне правце, попут тунела Савска- Дунавска падина, који је тек у плану изградње.

Вечерње новости/Н1

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније