субота, 22 фебруар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"Деца су нам мокра и промрзла, буквално играју ватерполо у вртићу": Забринути родитељи страхују од следеће кише на Новом Београду (ФОТО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Реч је о вртићу "Пчелица" у Блоку 23

 Када су јуче родитељи дошли по своју децу у вртић "Пчелица" у Блоку 23 на Новом Београду, имали су шта и да виде, ходнике препуне воде и плафоне који прокишњавају, после невремена које је погодило Београд.

- Ово је нешто што сам најмање могао да очекујем. Деца буквално играју ватерполо у вртићу. Мокра су и промрзла - рекао нам је овај забринути тата.

Ово се не дешава први пут, али никада до сада у овом обиму, објаснио нам је отац и напоменуо да не сматра да је потребно неко велико улагање у решавање проблема крова. Како нам је рекао, питао је дежурну васпитачицу о потопу у вртићу, на шта га је она упутила да све своје бриге и дилеме изнесе кад дође ујутру у вртић, оградивши се притом и рекавши да није она крива.

Што је и тачно, јер не може једна особа да поправи кров, а и свакако треба похвалити сналажљивост васпитача, на које се све начине довијају да прикупе воду. Јер, реално посматрано, шта би друго и могле да ураде? И њима, баш као и деци, требају чизме за рад у тим условима.

Он је напоменуо да је у питању државни вртић препун деце, као и да његово двоје деце похађа тај вртић. Отац каже да су васпитачице склониле обућу и јакнице деце да се не поквасе. Како нам је рекао, није сигуран каква је ситуација у просторијама у којима се деца играју и спавају.

КОФЕ И КРПЕ

Како се види на фотографији, у ходнику је постављено пет кофа и једна вангла, као и две велике кадице на точкићима, које имају и одвод, па је њих лакше испразнити. Ормарићи су прекривени пешкирима који би требало да скупљају воду, а на подовима има неколико крпа. Цео под се пресијава од воде, а на плафону се виде и флеке од процуреле воде.

ЗБОГ ЗАДРЖАВАЊА ВОДЕ НА КРОВУ ДОШЛО ДО ПРОКИШЊАВАЊА

Из Секретаријата за образовање и дечју заштиту потврдили су нам да је дошло до прокишњавања плафона и објаснили шта је узрок.

- Због велике количине воде која се јуче задржала на равном крову вртића "Пчелица" дошло је до прокишњавања плафона. Запослени у вртићу су одмах реаговали, прокишњавање је санирано и очишћени су сви олуци на вртићу - речено је "Телеграфу" из ове установе.

Ј.В./М.Л.  Телеграф

 

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније