четвртак, 24 јун 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Младеновић: Градски превоз после 4. маја, зависи од процене Кризног штаба

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Нормализација јавног градског превоза очекује се после 4. маја, а када ће то тачно бити зависи од епидемиолошке ситуације и процене Републичког кризног штаба, изјавио је помоћник градоначелника Андреја Младеновић за РТС, преноси Беоинфо.

 

"Ми се припремамо за то да се јавни превоз што пре успостави. Изузетно је важно поштовати упутства Градског завода за јавно здравље која су везана за понашање свих нас у возилима јер то ће сигурно бити једно од најризичнијих места за преношење вируса. Секретаријат за јавни превоз врши припреме за постепено враћање јавног превоза, а то значи да ће се све усклађивати са почињањем рада појединих привредних делатности. Пратимо општа успутства, а потребно је да сви да будемо стрпљиви и одговорни према себи и другима. Јавни превоз је, као један од најважнијих елемената за функционисање града, међу првима укинут са разлогом, јер се грађани налазе у најближем и најдиректнијем контакту", рекао је Младеновић.

Он је подсетио да градски превоз сада функционише на нивоу коридорских линија које су успостављене у односу на потребе медицинских установа и здравствених радника и запослених који имају радну обавезу. Реч је о 34 коридорске линије као и једном броју аутобуса који превозе раднике појединих компанија са којима је ЈКП "ГСП Београд" потписало уговор.

Младеновић је истакао да од сутра почињу да раде поједине делатности попут фризерских и козметичких салона и теретана и додао да они морају да буду у посебном режиму.

"Корисници тих услуга морају имати заштитну опрему, а посебно је важно да само једна особа користи такву услугу, а не више истовремено јер ћемо само на тај начин бити опрезни и довољно одговорни", рекао је помоћник градоначелника.

Он је рекао да од сутра након 18 часова суграђани старији од 65 година могу сваки дан да прошетају сат времена што је важно за њих јер су се до сада веома дисциплиновано понашали.

Говорећи о кршењу забране кретања Младеновић је истакао да је она није велика с обзиром да је Београд велики град и апеловао на суграђане да буду стрпљиви и остану код својих кућа.

Беоинфо/Н1

Промо

Bg

Најчитаније