четвртак, 24 јун 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"Београдски метро" за плате 18 стручњака издвајаће 740 000 евра

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Како су писали поједини медији, Јавно комунално предузеће Београдски метро и воз је за два и по месеца рада у 2018. години потрошило 2,1 милион динара – или две трећине свог буџета – на зараде, накнаде и остале личне расходе.

 Кандидаткиња Српске напредне странке на изборима у Београду у фебруару 2018. године Аја Јунг купила је карте за београдски метро. Јунг је, на штанду СНС на Тргу Републике, новинарима тада рекла да ће метро, чија градња, како је тврдила, ускоро креће, "донети једну сасвим нову нову димензију за град Београд".

Како пишу данашње Вечерње новости, ЈКП ""Београдски метро и воз" доделило је конзорцијуму четири аустријске фирме посао техничких и саветодавних услуга вредан 739.560 евра са ПДВ. Како се наводи, тим новцем биће плаћено двогодишње ангажовање 18 експерата из разних области, који ће пратити радзапослених у овом предузећу кроз цео пројекат развоја метроа, али и контролисати рад француског "Ежиса", који ће радити студије изводљивости и заштите животне средине.
Иако је крајем прошле године био расписан тендер за овај посао, он је обустављен.

Како каже директор ЈКП "Београдски метро и воз" Станко Кантар за Новости, заинтересоване фирме нису доставиле детаљну документацију о стручњацима, односно о пословима на којима су све радили.

- Због недовољно доказа за референце, обуставили смо поступак. Затим смо, како нам закон омогућава, покренули преговарачки поступак са једним конзорцијумом и званично их одабрали. Нико од нас није градио метро и не знамо како да контролишемо све наше извођаче. Зато ће посао ових експерата бити да нас прате кроз цео пројекат и да контролишу рад "Ежиса", који ће радити студије изводљивости и заштите животне средине. Подсећам, посао који ради "Ежис" је донација француске владе. Контролисаће и друге подизвођаче које будемо ангажовали, попут "Геопута", који ради геолошки елаборате - појашњава Кантар за Новости.

 

ЕЖИ/НОВОСТИ

Промо

Bg

Најчитаније