субота, 27 фебруар 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Влада усвојила мере за Београд, казна за неношење маски 5.000 динара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Влада Србије је на предлог Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид-19 донела нове мере у циљу спречавања вируса, а које се односе на Град Београд.

 

Влада је одредила казну у висини од 5.000 динара за свако физичко лице које буде кршило меру обавезног ношења заштитне маске у јавном превозу или затвореном простору, преноси Н1.

Влада је на седници усвојила предлог Кризног штаба да се ограничи рад свих угоститељских објеката и ноћних клубова, без изузетка, у времену од 23 часа до 6 часова наредног дана.

У свим затвореним просторима, без изузетка, обавезно је ношење заштитних маски, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара. Такође, обавезно је ношење заштитних маски у јавном градском и приградском превозу и у међуградском превозу.

За непоштовање мере обавезног ношења заштитне маске у јавном превозу или у затвореном простору, прописана је казна у износу од 5.000 динара, за свако физичко лице које буде кршило ову меру.

Влада је донела одлуку да се забрањују окупљања на јавним местима у затвореном простору за више од 100 људи, а на отвореном простору за више од 500 људи.

Приликом било каквих окупљања на затвореном или отвореном простору неопходно је поштовати физичку дистанцу од 1,5 метара.

Све мере за Град Београд важе у периоду од наредне две седмице, односно до 18. јула 2020. године.

 Данас Онлине

Промо

Bg

Најчитаније