уторак, 09 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

„ С ТРИ ФЛАШЕ ПИВА“ ДО КУЋЕ! За пар година, председник СГО Гроцка купио два плаца и направио себи кућу (ФОТО И ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ако се узму у обзир подаци Агенције за борбу против корупције, по којој су сви носиоци јавних функција дужни да пријаве своју имовину, испада да је Стефан Дилберовић за пар година свог „ангажовања“ у ГО Гроцка успео да обезбеди себи куповину грађевинског плаца од 28,7 ари, као и да на истом плацу сагради кућу од неколико стотина квадрата.

Према подацима Агенције, Дилберовићева примања износила су негде око 850 евра. До 30.06. 2016. Године он није имао никакве штедне улоге а такође није имао ништа у свом власништву. 30.06.2016 године Дилберовић предаје извештај Агенцији у коме наводи да је постао власник грађевинског земљишта 28, 7 ари, стечене куповином . Цена грађевинског земљишта на територији ГО Гроцка, у зависности од локације, износи у просеку око 1 000 евра по ару. Након овог датума, не постоје подаци, а  да су објављени на сајту Агенције. Према катастарским подацима, садашњи председник Скупштине ГО Гроцка, купио је заправо два плаца и то непосредно поред председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића. Према тим подацима, Дилберовић је купио плац у Врчину – ЦИГАН МАЛА 4439/1 и 4439/3. Први „плац“ је уписан као њива 5. Класе, док други је преа катастарским подацима шума 4. Класе. Дилберовић је ове две парцеле фактички спојио у једну, тако је добио један плац који практично излази на две улице. Стамбени објекат је сада озидан високом оградом око ова два спојена плаца. [caption id="attachment_34830" align="alignnone" width="800"] Дилберовићев плац са стамбеним објектом[/caption] Није познато да ли је овај објекат легализован. Такође  нису познати ни одговори на више питања која су у вези изградње стамбене куће упућена Дилберовићу путем мејла, јер на њих још није одговорио.  

Пратили смо изградњу

Иначе Жиг Инфо је пратио изградњу Дилберовићеве куће практично од саме куповине плацева. Разговарали смо са бившим власницима парцела, као и са радницима који су радили на изградњи објеката. У току градње забележили смо и нелегалну потрошњу електричне енергије. Наиме, све машине и алати којима је потребно електро снабдевање једно време напајали су се директно са бандере испред плаца, без мерног бројила. Подсетимо се, Дилберовић је признао да је, пре изградње овог објекта,  плаћао  приватан стан у износу од 100 евра на месечном нивоу. Када на то додате барем комуналне услуге (стују, воду, смеће…), цена закупа стана се повећава на минимум 200 евра. Према пријављеном (без трошкова за храну, одећу и слично) Дилберовићу је остајало максимум 600-650 евра од својих примања. [caption id="" align="alignnone" width="804"] Стефан Дилберовић, председник Скупштине ГО Гроцка[/caption] Није јасно ни зашто је Дилберовић који је родом из Винче (20 ак минута од Гроцке) изнајмљивао стан у Гроцкој, као ни зашто се одлучио за куповину плаца и изградњу куће у Врчину и то тик уз председника напредњака и ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића.

Факти

Стефан Дилберовић је члан Српске напредне странке од њеног оснивања. Познато је да је од када се учланио у напредњаке основана фиктивна фирма на његово име, која је служила за штампање контраверзног билтена "Глас разума" као и другог лажног пропагандног материјала. Пре ступања у СНС, Дилберовић је живео испод просека с мајком у Винчи.   За Жиг Инфо:Милан Јовановић, Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније