четвртак, 06 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПАЛИКУЋА УПАО НЕПОЗВАН! На прослави Дана школе "Милоје Васић"дошао СИМА, професори одбранили част а било је и вербалних чарки (ФОТО И ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ученици и радници Основне школе “Милоје Васић” прославили су Дан школе јуче. односно у четвртак 18. априла 2019. године.

 

Након приредбе у ОШ „Милоје Васић“ , колектив школе са својим гостима, око 14. часова, упутио се у један ресторан у Калуђерици.

У току ручка, негде око 16 i 30 часова, директор Основне школе Алекса Шантић Радивоје Миљић, такође из Калуђерице, уводи у салу Драгољуба Симоновића, бившег председника ГО Гроцка којем је почело суђење као главном осумњиченом за паљење куће новинара Милана Јовановића.
Приликом уласка Миљић је грлио Симоновића са посебним чаром, указујући свима да је на прославу стигао почасни гост.

Међутим, већина радника школе и бројни гости су долазак Драгољуба Симоновића схватила као намеру организатора да се гошћењем и добродошлицом укаже подршка и солидарност са њим у кривичном поступку који се води .

Због присуства Симоновића, догодило се да се сала у наредних сат времена испразнила, односно да је већина радника школе и гостију напустила ресторан.

Како за Жиг Инфо каже део присутних, људи нису желели да своју свечаност деле са оптуженим човеком, бојећи се да сутрадан не освану фотографије и коментари како је на овој прослави господину Симоновићу пружена несебична подршка.

-У немогућности да се на други начин дистанцирају домаћини су са својим гостима отишли, неки кућама , а неки у друге кафане. Приликом изласка људи из кафане долазило је до вербалних чарки са господином Симоновићем, а на питање зашто се појавио непозван и у ком својству он је одговорио да су га на ову прославу позвала пет директора и господин Живадин Митрић (члан Општинског већа). На то је добио одговор неколицине радника школе да, ако га није позвао директор ОШ „Милоје Васић“, као домаћин прославе, није уобичајено да позвани гости позивају друге госте, каже за Жиг Инфо један од оних који је био присутан на овој прослави и додаје да, што се радника школе тиче, овај део прославе је принудно прекинут, али колектив школе је напуштањем скупа одбранио своју професију и није злопотребљен у промовисању доброте и невиности господина Симоновића. Наравно никада га није ни оптуживао ни за шта – то остављају надлежним органима државе.
Ипак, Симоновићу ни то није засметало па је чак заиграо и коло.

Према сазнањима Жиг Инфа, оставши сам са десетак својих истомишљеника Драгољуб Симоновић је променио локал.

ДИРЕКТОР ТРИФИЋ: СИМОНОВИЋА НИКО НИЈЕ ПОЗВАО

Директор Основне Школе Милоје Васић за Жиг Инфо потврдио је да Симоновић није био позван.

-Драгољуб Симоновић није био позван на прославу Дана школе. Ми смо позвали председницу Гроцке као и чланове већа, што је редовна процедура. Председница Гроцке се није појавила, али је ту био њен заменик Иветић. Од чланова већа био је само Живадин Митрић, задужен за просвету. Зашто се Симоновић појавио заиста не знам, каже за Жиг Инфо Небојша Трифић.

Иначе, Жиг Инфо је више пута писао о томе да се Симоновић и даље понаша као председник ГО Гроцка. Од како је изашао из притвора, Симоновић је често у згради ГО Гроцка као и на појединим скуповима.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Најчитаније