уторак, 26 мај 2020

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"ПУКЛА ТРЕШЊА" Весић и Миличко напустили манифестацију у Ритопеку због "Паликуће"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Након 10 година паузе, 2018. године поново се покреће манифестација "Дани трешње" у Ритопеку. Ова манифестација одржана је и данас на обали Дунава, а поред многобројних грађана и гостију, манифестацију су посетили и заменик градоначелника Горан Весић, као и државни секретар у МУП-у и повереник СНС-а у Гроцкој Милисав Миличковић.

 Весић и Миличко су прво са званицама обишли трешње оближњег домаћинства, заједно са представницима ГО Гроцка,  председницом Живадинком Аврамовић и председником Скупштине Стефаном Дилберовићем.

60984248 2111837222247946 804960103441629184 o

61038423 2111837022247966 8886016653700104192 o

Планирано је  да се након обиласка засада трешања, званице упуте ка обали Дунава где се одржава културно- уметнички програм.

Међутим, када су стигли на одредиште, Весић и Миличковић су напустили манифестацију.

Угледавши да је међу званицама, у првим редовима тик поред председнице Гроцке, присутан бивши председник Драгољуб Симоновић којем је започело суђење као налогодавцу за паљење куће нашем новинару Јовановићу, Весић и Миличко су демонстративно напустили манифестацију.

Према незваничним сазнањима Жиг Инфа, Весић је био изузетно љут када је угледао Симоновића, док је Миличко био суздржанији. Према истим сазнањима, Весић је рекао председнику Скупштине ГО Гроцка, Стефану Дилберовићу да он остане и присуствује манифестацији јер су ту ипак присутни мештани са подручја његове општине.

Након што су отишли Весић и Миличковић, Дилберовић је пришао Симоновићу и загрлио се са њим.

stefan i sima

Интересантна је чињеница да се претходних месеци причало о сукобу Дилберовића и Симоновића око превласти у грочанском табору напредњака. Према тим информацијама, Дилберовић и Симоновић су жестоко заратили око преузимања ОО СНС-а Гроцка. У том међусобном сукобу Дилберовићу је одузета канцеларија, службени ауто, а на многим манифестацијама није био пожељан гост. Причало се и да је један од кандидата за преузимање места председника одбора напредњака у Гроцкој.

ВРХ СНС ОДБАЦУЈЕ СИМОНОВИЋА?

Одлазак Весића и Миличковића са манифестације у Ритопеку, може се узети као чињеница информацији да је за врх СНС-а, Симоновић ипак непожељна особа. Како не би угрозили странку, Весић и Миличковић су демонстративно напустили ову манифестацију. Само и даље остаје  нејасно зашто је Симоновић још увек  члан напредњака. Такође, на јучерашњем суђену Драгољубу Симоновићу, присуствовало је свега 50 ак људи који су му давали подршку. Симоновић је изјавио да је он позвао људе, дошло би много више. Међутим, према информацијама Жиг Инфа, јучерашња наводна подршка је ипак организована, али на њу није дошло онолико људи колико је Симоновић желео. Према речима наших извора, Симоновић је задао квоту од 500 људи, да би ипак дошло свега 50 ак. Осим председника пензионера из Врчина и пар Симоновићевих блиских сарадника из јавних предузећа, на скуп нису дошли сви одборници и чланови већа који су били на тој квоти. У окупљеној маси подршке за Симоновића, није било водећих имена напредњака, како из Гроцке тако и са подручја Србије.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније